YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
YellowFeed Cup 2018

Schulz/Schwierczock wederom oppermachtig aan de Waal met 3 x de sectorwinst en bijna 140 kg vis

 

 

 
De 6e YellowFeed-Cup zit er weer op , onder tropische omstandigheden werd er dit jaar 3 dagen aan de Waal op de kribben gevist.

In plaats van Individueel te vissen wat we normaal doen bij de YellowFeed-Cup hebben we dit jaar gekozen om er een koppel 3-daagse van te maken.
Het plan om deze wedstrijd op de Waal te doen was er al wel langer maar het heeft wel de nodige risico`s als je in je eentje op een krib zit , mocht er wat gebeuren dan kan het uren duren voor iemand wat in de gaten heeft aangezien sommige kribben honderden meters uit elkaar liggen.

Toch gaan we dit jaar nog een Individuele 2-daagse houden op de Waal omdat er regelmatig vraag naar is , er zullen 2 vissers op een krib komen , 1 visser stroom op en 1 visser stroom af en de 2e dag word er gerouleerd maar goed dat is voor later dit jaar.
Vrijdag om half 8 was de aftrap bij Harry en Gerda van het Waopen van Zuilichem. Alle Bed&Breakfast`s in de regio waren volgeboekt aangezien ca 75% van de deelnemers uit Duitsland kwamen en de meeste waren op Donderdag al gearriveerd.
Geen `Honderden Kilo`s` dit keer zoals we gewend zijn hier maar dit zal vast met de zeer lage waterstand te maken hebben , sommige kribben stonden zo laag dat je wel genoodzaakt was om dichter bij elkaar te gaan zitten om nog enigzins wat diepte te kunnen vinden maarja de waterstand hebben we helaas niet in de hand.

Vrijdagochtend 10 uur gaat het beginsignaal en kan er gevist worden. Met name in de eerste 3 uur werd er her en der aardig goed vis gevangen maar telkens 2 of 3 stuks en dan viel het weer stil , bij sommige was er na de middag weinig aktie meer te zien op de top , andere bleven met regelmaat hun vis vangen. Al met al werden er vandaag wel de meeste kilo`s gevangen. Dagwinnaars werden Schulz/Schwierczock in het B vak met 78 kilo en het A vak werd gewonnen door Lutz/Hinz met 32 kilo. Laatst genoemde koppel Andy Lutz en Flo Hinz waren Zondag na de 3 daagse zo attent om ons een bierpakket te schenken omdat we de B&B voor ze geregeld hadden , nogmaals bedankt mannen!

 
De eerste 5 per sector van Vrijdag 20/07 :
 
Sector A :
 
1 Lutz/Hinz                           32.110 kg
 
2 Lasitza/Sonje                     23.950 kg
 
3 Schniggendiller/Lessmann   22.190 kg
 
4 Giehl/Thiel                          20.440 kg
 
5 Lens/Netten                          9.840 kg
 
 

Sector B :
 
1 Schulz/Schwierczock         78.700 kg
 
2 V Tongerlo/Kijnemans         58.440 kg
 
3 Oberleitner/Conradi             40.300 kg
 
4 Chumman/Suellwold           38.210 kg
 
5 Zocher/Altenschmidt           24.870 kg
 
 
Zaterdag werd er van sector gewisseld , wie in A zat ging naar B en wie gisteren in B zat ging vandaag naar vak A.
Vandaag werd het nog een paar graden warmer dan gisteren , dan ben je ECHT wel blij als je je spullen eindelijk op je plek hebt staan ( en nòg blijer als ze einde van de dag weer terug in de auto staan) want warm was het!

Uiteraard werd er bij de loting alweer gespeculeerd over de mogelijke vangsten want iedereen hoopt natuurlijk op zo`n mega-gewicht. Die mega-gewichten bleven vandaag ook uit , dagwinnaars werden wederom Mike Schwierczock en Jurgen Schulz met ruim 43 kilo.
Sector B waar normaal de grootste gewichten gevangen worden werd vandaag gewonnen door 2 andere vaste deelnemers die er iedere wedstrijd weer bij zijn n.l. Dirk Sonje en Jurgen Lasitza , deze keer vergezeld door hun vrouwen. 
Na de weging was het inpakken , wegen en spullen terug sjouwen en naar de B&B`s om te douchen want om 19.30 uur stond er een BBQ en Tombola gepland bij het Waopen.

 
 
De eerste 5 per sector van Zaterdag 21/07 :
 
Sector A :
 
1 Schulz/Schwierczock     43.770 kg
 
2 Joosten/Seibel               40.550 kg
 
3 V Tongerlo/Kijnemans    33.080 kg
 
4 Chumman/Suellwold       31.980 kg
 
5 Oberleitner/Conradi        16.210 kg

 
 
 
Sector B :
 
1 Lasitza/Sonje                    24.080 kg
 
2 Schiggendiller/Lessmann   16.250 kg
 
3 Beukema/Otten                   9.770 kg
 
4 Roelofse/v Ingen                  5.330 kg
 
5 Lutz/Hinz                            4.220 kg
 
 
Zoals gezegd , bij meerdaagse wedstrijden proberen we altijd wat te organiseren voor de deelnemers zodat het avond-programma ook een beetje gevuld word.

Gelukkig is dit nooit een probleem bij Harry en ook dit keer had hij weer gezorgd voor zijn inmiddels bekende "Premium" Porkchop-Steaks en biefstukken inclusief alle toebehoren die wederom voor een PERFECT gezellige avond hebben gezorgd.
Peter Suellwold had als verassing 70 Braadworsten geschonken welke in een mum van tijd op waren , Super bedankt hiervoor Peter!

Dan had Andrea nog gezorgd voor enkele bakken koude Pasta-salade en niet te vergeten de Surinaamse kippeboutjes.

Ik denk dat het iedereen goed gesmaakt heeft want eind van de avond was alles op.
Na de BBQ werd er ook nog een Tombola georganiseerd met diverse voerpaketten en als hoofdprijs een "YellowFeed Original" leefnet van 4,5 meter welke mede mogelijk is gemaakt door Cor de Graaf , Ton van Esch van Hengelsport Gorcum had voor diverse hengelsport spullen gezorgd en Harry en Gerda sponserde diverse kook-attributen waaronder een electrische grill , EN er was een Roze vrouwenpakket!

Als er een dame in de organisatie zit dan kun je natuurlijk wachten op de vraag : waarom word er nooit niks voor de "Vissers-dames" gedaan??
Die vraag kunnen we nu ook schrappen...Andrea had een mooie ROZE emmer gevuld met allerlei `vrouw-dingetjes en deze werd gewonnen door Reinald Joosten...Veel plezier ermee Reinald ;)

Tijdens het eten is er inmiddels ook een tussenstand bekend en die ziet er als volgt uit na 2 dagen vissen :
 
Top 5 gewicht na 2 dagen :
 
 
1 Schulz/Schwierczock  122.470 kg
 
2 V Tongerlo/Kijnemans   91.520 kg
 
3 Chumman/Suellwold     70.190 kg
 
4 Conradi/Oberleitner       56.510 kg
 
5 Joosten/Seibel             52.560 kg
 
 
Top 3 Superpoule na 2 dagen :
 
1 Schulz/Schwierczock    2 punten
 
2 Lasitza/Sonje               3 punten
 
3 V Tongerlo/Kijnemans   5 punten

 
 
 
Zondag 07.30 word er wederom geloot , aangezien het een toernooi op totaalgewicht is kan het hele klassement nog alle kanten op. Je hoeft maar net die krib te treffen waar ze liggen en je kunt je in 1 dag van onderaan in het klassement...naar de totaalwinst vissen , als ze er zijn...
Ook vandaag bleven helaas de 100 kilo plus gewichten uit , Reinald Joosten en Volker Seibel vangen vandaag het hoogste daggewicht met ruim 34 kilo in vak B.

Vak A word gewonnen wederom door Schulz en Schwierczock met iets meer dan 17 kilo , in eerste instantie waren ze niet geheel gelukkig met deze krib aangezien dit een krib is waar je maar aan 1 kant kunt vissen en dat viel met de lage waterstand niet mee , toch wisten ze , door 1 man in de krib en 1 man in de volle stroming te vissen ook vandaag weer de sector te winnen , ik kan niet anders zeggen dan : Grote Klasse!!

De laatste keer de spullen van de krib af lopen en de YellowFeed-Cup 2018 zit er weer op voor dit jaar , ondanks dat iedereen aan het eind zeer tevreden was hebben we onderling toch besloten om niet meer 3 dagen op de Waal te vissen.
2 dagen gaat , ook dit is vermoeiend maar het is te doen , 3 dagen hebben we bij sommige deelnemers gemerkt dat het echt teveel is en daar sluiten we ons helemaal bij aan.
 
De eerste 5 per sector van Zondag 22/07 :
 
Sector A :
 
1 Schulz/Schwierczock             17.190 kg
 
2 Schniggendiller/Lessmann 14.080 kg
 
3 Lutz/Hinz                                   11.660 kg
 
4 Chumman/Suellwold               8.540 kg
 
5 Giehl/Thiel                                  4.860 kg
 
 
Sector B :
 
1 Joosten/Seibel                    34.170 kg
 
2 Lens/Netten                            7.990 kg
 
3 V Tongerlo/Kijnemans          6.440 kg
 
4 Oberleitner/Conradi              6.330 kg
 
5 Nitzinger/Biederbeck           4.590 kg
 
 
Rond 18.00 uur strompelde de deelnemers weer binnen bij Het Waopen en om 19.00 uur was de prijsuitreiking , volgens mij had Harry nog nooit zoveel halve liters Cola verkocht in 1 uur tijd...iedereen was werkelijk helemaal OP.
Sommige werden al een beetje ongeduldig en dat snappen we heel goed na 3 dagen vissen zeker gezien het feit dat sommige nog ruim 4 uur terug moesten rijden , we doen er welgeteld 1 uur over om met zn tweetjes een 3 daagse uit te rekenen en alle enveloppen te vullen....dus in mijn ogen een beetje onterecht lijkt me , wie het er nog steeds niet mee eens is nodig ik van harte uit om de volgende 3 daagse voor ons uit te komen rekenen , of zèlf een keer een wedstrijd organiseren dan weet je het zo.

Dit moest even van mijn hart , niet alleen voor mezelf maar ook andere organisatoren hebben te maken met zulk soort "onterecht onbegrip"
En vreemd genoeg zijn het meestal degene die zelf Niks organiseren , onthou dat wedstrijden organiseren vrijwillig is en dat we dat voor Vissers doen....wedstrijden komen niet zomaar op internet te staan , dit gebeurt geheel vrijwillig en uit ervaring kan ik zeggen dat er al heel veel mensen gestopt zijn met het organiseren van wedstrijden de laatste 10 jaar...precies om deze redenen.
 
De meeste waren gelukkig vol lof en hadden gewoonweg 3 schitterende dagen gehad , niet de aantallen vis die we gewend zijn maar dat is vissen , ook op de mindere dagen je vissen vangen en het koppel dat dit het beste door had waren Jurgen Schulz en Mike Schwierczock uit het YellowFeed Feederteam die zowel de totaalwinst in het gewicht als de Superpoule op hun naam wisten te schrijven.

 
 
De top 10 YellowFeed-Cup 2018 :
 
 
1 Schulz/Schwierczock         139.660 kg
 
2 V Tongerlo/Kijnemans          97.960 kg
 
3 Joosten/Seibel                    86.730 kg
 
4 Chumman/Suellwold            78.960 kg
 
5 Conradi/Oberleitner              62.840 kg
 
6 Schniggendiller/Lessmann    52.520 kg
 
7 Lasitza/Sonje                      50.930 kg
 
8 Lutz/Hinz                            47.990 kg
 
9 Legierse/Legierse                32.860 kg
 
10 Zocher/Altenschmidt          31.650 kg
 
 
 
Top 3 Superpoule :
 
 
1 Schulz/Schwierczock         3 punten
 
2 Schniggendiller/Lessmann  7 punten
 
3 V Tongerlo/Kijnemans        8 punten

 
 
Nog enkele mensen die we willen bedanken voor hun bijdrage aan de YellowFeed-Cup 2018 :
 
Harry en Gerda van het Waopen van Zuilichem die altijd hun deuren open zetten voor ons vissers , jullie zijn GEWELDIG , HF Midden Nederland voor de benodigde vergunningen , Hengelsport Gorcum voor de sponsering van de Tombola , Peter Suellwold voor de overheerlijke braadworsten ( en bedankt dat je mijn koppelmaat was ;) , Cor de Graaf voor de mede-sponsering van het leefnet , HSA Breda voor de trofeeen , Dirk Arendse en Marco Verlee die altijd wel op een of andere manier hun bijdrage leveren bij onze wedstrijden en waar we altijd terecht kunnen voor advies , en uiteraard alle deelnemers voor jullie deelname , tot de volgende!!
 
Dennis Chumman en "Mama-YellowFeed" Andrea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YellowFeed HSG organiseert het weekend van 20 - 21 en 22 July 2018 voor de 6e keer de YellowFeed-Cup , voor dit jaar een Koppelwedstrijd op totaalgewicht. 

 
- Datum :  20 , 21 , 22  July 2018.
 
- Viswater : De Waal in Brakel op de kribben.
 
- Vissen : Alle dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. 
 
- Deelnemers : Maximaal 24 koppels.
 
- 6 leefnetten per koppel verplicht.
 
- Er word gevist in sectoren.
 
- Hengelkeuze : Vrij.
 
- Loting en prijsuitreiking : Het Waopen van Zuilichem Nicolaas Hooijkaasstraat 1 5305 CT Zuilichem.
 
- Inschrijfgeld : € 150,00 / koppel.
 
- Eindprijzen : Op Totaalgewicht over 3 dagen.
 
- Per dag 3 dagprijzen per sector.
 
- 3 Eindprijzen puntenklassement ( Superpoule)
 
 
- Super-Poule , deelname € 50,00 per koppel voor 3 dagen , het bedrag van de Super-Poule word verdeeld over de Top 3 in het puntenklassement over 3 dagen.
 
 
Informatie en inschrijven , 
 
Dennis Chumman (+31) 0612203404
 
Ger Huisken (+31)0651423907
 
info@yellowfeed.nl
 
www.yellowfeed.nl
 
 
Overige informatie:
 
- Inschrijven verplicht tot deelname.
- Geen rode maden / muggenlarven.
- Imitaties toegestaan.
- Zorg voor een kar.
- Laat geen rotzooi achter op de visplek.
- Zorg voor minimaal 6 leefnetten.
- Dode vis word niet gewogen , teveel dode vis is diskwalificatie
- Organisatie kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor , tijdens of na de wedstrijd
^