YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
YellowFeed-Cup 2017

Jurgen Schulz wint de YellowFeed Cup 2017

 

 

Jurgen Schulz wint YellowFeed Cup 2017
 
In het weekend van 30/06 t/m 02/07 is de jaarlijkse YellowFeed 3-daagse weer gevist.
Gevist werd er in de Waal ( A Sector ) bij de langsdam in Wamel ,  het Gat van Wamel aan de Brasemkant ( Sector B ) en aan de overkant van het gat aan de Voornkant ( Sector C )
Van Sector A aan de Waal waren de verwachtingen verschillend , de meeste hadden hier nog niet eerder gevist aangezien dit een vrij nieuw parcours is.
Diverse deelnemers waren hier gaan trainen enkele weken voor de 3 daagse , de ene dag was het alles en de dag erop leek de vis ineens weer verdwenen , niemand wist eigenlijk goed wat te verwachten hier.
Wel zijn er in deze sector mooie en vooral niet alledaagse vissen gevangen , Dirk Sonje wist op dag 1 een Meerval te vangen

 , zijn buurman Peter Süllwold een schitterende Barbeel die zeker 20 minuten tegenstribbelde voordat deze in het net lag 

en verder zijn er in deze 3 dagen ook nog enkele Blauwneuzen , Werkelijke ` Bakken ` van Windes , Dikke Baarzen en een Schol gevangen ( Of een Bot...in ieder geval zo`n plat ding dat normaal gesproken in de zee zwemt..)

De Voornkant....was ook dit jaar weer de "Voorn" kant , alle deelnemers vingen Voorns ,  de meeste Voorns die je hier vangt wegen zo`n beetje tussen de 150 en 350 gram en regelmatig loopt er dan een exemplaar tussendoor tot soms wel een kilo.
Als je geluk hebt valt er een schooltje Brasems op de plek wat eigenlijk elke dag in deze 3 daagse wel is gebeurt , Vrijdag lagen de "Platte" vooraan op de lage nummers en Zaterdag en Zondag waren ze op de hoge nummers aanwezig.
Niet in de aantallen die we hier gewend zijn van enkele jaren terug maar toch zeker genoeg om er de Sector mee te winnen , Brasems wegen hier gemiddeld zo tussen de 1,5 en 2 kilo dus je moet veel Voorns vangen om daar tegenop te kunnen vissen.
Die grote aantallen Voorns zitten er zeker....er zit alleen ook erg veel Snoek en Snoekbaars en als die over je voerplek heenschuiven zijn de Voorns uiteraard weg , ze komen altijd wel weer terug maar het zorgt er toch iedere keer weer voor dat je een tijdje uit de beet bent.
De meeste deelnemers hebben het dit weekend wel een keer meegemaakt dat tijdens het binnendraaien van een vis er ineens een Snoek opduikt,  soms heb je het geluk dat de Snoek zich nog even laat zien maar in de meeste gevallen verlies je dit gevecht gewoon.
En dan de "Dramakant Brasemkant" , het is ongelofelijk hoeveel vis er aan deze kant zit en wat misschien nog wel vreemder is is dat die ook altijd aan deze kant blijven zitten....het water is zo`n 200 tot 250 meter breed en het is al jaren onveranderd dat zowel de Brasems als de Voorns ` aan hun eigen kant blijven.
Ook dit jaar was het niet anders , als je 10 kilo vangt dan heb je er in de meeste gevallen 20 kilo aan gehad , vang je 40 kilo dan heb je er een kilo of 80 aan gehad.

Iedereen raakt hier vis kwijt , ongeacht wat je doet of hoe je het doet...je krijgt ze hier eenmaal niet allemaal gevangen.
Voorheen viste je hier op afstanden tussen de 65 en 90 meter waar je de talrijke mosselranden dan moet zien te trotseren , nu lagen ze gelukkig korter maar dan heb je te maken met " het Oerwoud van Wamel " wat hier onder water staat.
Dikke velden met begroeiing waar de Brasems vaak achter liggen , haken is 1 maar dan moet je nog door het groen heen zien te komen en als de vis niet goed genoeg gehaakt is dan weet je op voorhand al dat je de vis kwijtraakt in de waterplanten , trucjes zijn hier niet echt voor...je moet ook een beetje geluk hebben maar iedereen heeft er last van.
Desondanks blijft het gewoon een Geweldige sector ondanks dat je je soms aardig kunt irriteren als je de vis er niet uitkrijgt.
 
Vrijdag was de mindere dag aan deze Brasemkant , we wisten dat er "Groen" onder water stond maar nog niet alle plekken waren bevist in de laatste weken dus het was afwachten hoeveel het precies was.
Hans Speet weet hier op Vrijdag de B Sector te winnen met 6 vissen en ruim 13 kilo , 2e word Thomas Drese met 11.100 kg en 3e Frank Zocher met 7 kilo.
Aan de overkant in de C Sector wint Jurgen Lasitza met 16.020 , 2e word Alain Verfaille met 9.560 en plaats 3 is voor Stefan Schnirring met 3.020 kg.

Sector A aan de Waal komt vandaag de meeste vis vandaan , Dirk Sonje wint hier met 24.200 kg , 2e Dennis Chumman met 19.980 kg en 3e Peter Süllwold met 19.055 kg.

 
Zaterdag schuift iedereen door in de sectoren ,  het gat staat erom bekend dat het hier elke dag beter moet worden , op de stroming in de Waal is dat nog maar de vraag , vandaag was het net als gisteren dat de vis zich ophoud aan de rechterkant van het parcours op de hoge nummers.
Hier worden grote Brasems en Windes gevangen terwijl op de lage nummers vrijwel alleen Voorn word gevangen , helaas zijn dit ook nog veel kleine vissen van 100 tot 150 gram terwijl in de weken voorafgaand aan de wedstrijd juist aan de linkse kant het beste werd gevangen , 

Alain Verfaille uit Belgie was een dag eerder gekomen om alvast wat te oefenen en ving in 4 uurtjes tijd 22 vissen waaronder ook een blauwneus en een Barbeel en dan nog de nodige Brasems en Windes , tijdens de wedstrijd was dit ongeveer plaatsnummer 2 maar ze waren waarschijnlijk doorgezwommen.
Jurgen Schulz wint hier vandaag met 20.265 kg , 2e Klaus Fiedler met 12.060 kg en 3e Alain Verfaille met 12.060 kg.
De Brasemkant word gewonnen door Peter Süllwold met 31.200 kg , 2e Dennis Chumman met 27.650 en 3e Mike Schwierczok met 9.300 kg.

Aan de Voornkant pakt Hans Speet zijn 2e sector overwinning met 27.850 kg , 2e Thomas Drese met 10.700 kg en 3e Frank Zocher met 4.500 kg.
 
Aangezien het grootste deel van de deelnemers uit Duitsland en Belgie kwamen en de meeste dus een hotel of B&B hadden geboekt voor het weekend werd er Zaterdagavond een Barbeque georganiseerd voor de deelnemers waar vrijwel iedereen bij aanwezig was , niks zo lekker als een warme hap na het grootste deel van de dag in de regen te hebben gezeten.

Ger Huisken had de kosten voor het vlees voor zijn rekening genomen terwijl Edwin Lagarde zijn tuin beschikbaar stelde met een grote tent zodat er sowieso gegeten kon worden ongeacht het weer....tevens kon Edwin vandaag zijn kook-kunsten laten zien en we kunnen niet anders zeggen dan dat het perfect geregeld was dus nogmaals  Bedankt Edwin en Marina!!

Tijdens het eten werd er ook nog een tussenstand opgemaakt en die ziet er na 2 dagen vissen als volgt uit :
 
Top 10 hoogste gewichten na dag 2 :
 
1     Peter Süllwold         50.255 kg
 
2     Dennis Chumman    47.630 kg
 
3     Hans Speet             41.150 kg
 
4     Dirk Sonje               32.605 kg
 
5     Jurgen Lasitza         25.380 kg
 
6     Jurgen Schulz          22.305 kg
 
7     Thomas Drese         21.800 kg
 
8     Alain Verfaille          21.620 kg
 
9     Mike Schwierczok   12.650 kg
 
10   Klaus Fiedler           12.200 kg
 
 
In het punten-klassement voor de Superpoule gaat Hans Speet aan de leiding met 2 punten.

 
Bij een gezellige BBQ hoort uiteraard ook een lekker glaasje bier...of 2 en de meeste dachten hier hetzelfde over , lekker wat Nederlandse muziek maar uiteraard ook.....Duitse en Belgische Schlagers.
Wamel is niet erg groot dus iedereen zat op loopafstand van hun onderkomen , 1 uur s`nachts ging het licht uit en Zondag op de laatste dag leek het wel of iedereen later was...( of de organisator had z`n eigen verslapen dat kan ook...) Dank nog aan Dirk Oberleitner voor de Wake Up Call anders had ik nou nog liggen slapen waarschijnlijk.
 
09.00 uur gaat de laatste wedstrijddag van start , aangezien het totaal-klassement op gewicht is kan alles nog omgegooid worden , er hoeft maar een school Brasems op je plek te komen en je kunt grote stappen maken in het klassement.
Dat is iets wat je Jurgen Schulz niet uit hoeft te leggen , hij pakt het eerste nummer aan de Brasemkant , verliest net als de andere ook veel vis maar weet uiteindelijk wel te winnen met 46.740 kg , 2e word Stefan Schnirring met 18 kilo en 3e Jurgen Lasitza met 8.160 kg.
Hans Speet was niet geheel ontevreden vanochtend met zijn nummer , de staart op de Waal waar 2 dagen de vis vandaan kwam maar vissen is en blijft vissen en vandaag kwam de winnaar dus van de lage nummers , Frank Zocher , de winnaar van de Yellowfeed-Cup in 2015 weet hier te winnen met 10.300 kg , 2e Thomas Drese met 6 kilo en 3e Hans Speet met 5.200 kg , met deze 3 punten en zijn 2 sector overwinningen pakt Speet wel de Super poule in het punten klassement met totaal 5 punten.
 
Door de 46 kilo die Schulz vandaag vangt is zijn totaalgewicht hoog genoeg om voor de 2e keer de YellowFeed Cup te winnen nadat hij dit in 2014 ook al deed en dus gaat de Cup voor het 5e  jaar op rij naar Duitsland.

 
De eerste 10 op gewicht in het totaal klassement :
 
1 Jurgen Schulz          69.045 kg
 
2 Peter Süllwold          59.295 kg
 
3 Dennis Chumman     56.530 kg
 
4 Hans Speet              46.350 kg
 
5 Dirk Sonje                45.475 kg
 
6 Jurgen Lasitza          33.540 kg
 
7 Thomas Drese          27.800 kg
 
8 Stefan Schnirring      24.700 kg
 
9 Alain Verfaille           23.680 kg
 
10 Mike Schwierczok   23.550 kg

 
 
 
Super-Poule winnaars :
 
1 Hans Speet              5 punten  46.350 kg
 
2 Jurgen Schulz          6 punten  69.045 kg
 
3 Dirk Sonje                6 punten  45.475 kg

 
 
Sponsor prijs :
 
Alex Frederiks van Hengelsport Lauwe heeft een hengel ter beschikking gesteld , een Browning Black Viper 14 ft feederhengel en deze werd verloot onder de deelnemers die geen eindprijs hadden.
 

 De hengel is na verloting gewonnen door Ger Huisken , bedankt voor deze mooie prijs Lex.
 

De Cup zit er voor dit jaar weer op , op naar de Koppel 2-daagse in het najaar op de kribben.
 
Nog een paar mensen die we nog een keer willen bedanken , Hotel Restaurant `t Veerhuis , B&B Bed & Broodje , Edwin en Marina Lagarde voor het beschikbaar stellen van hun tuin voor de BBQ en de prijsuitreiking , Ger Huisken voor het verzorgen van de BBQ benodigdheden , HF Midden Nederland voor alle benodigde vergunningen en last but not least Alex Frederiks voor het sponseren van de hengel en Thomas Schwerz , onze Captain van het YellowFeed Feederteam Germany die wederom het bestelde aas voor de deelnemers tot in de Puntjes heeft verzorgd

 
Tot de volgende !!
 
Dennis Chumman
 
Hier nog enkele foto`s van de 3-daagse
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        YELLOWFEED - CUP 2017

 
 
 
YellowFeed HSG   organiseert voor het 5e jaar op rij de YellowFeed-Cup , een Individuele 3 daagse op Totaalgewicht op het Gat van Wamel te Alphen a/d Maas en op de Waal.

Sector B en C aan de Waal
 
 
- Datum : 30 Juni t/m 02 july 2017
 
- Er mag voor 1 dag evt een invaller vissen , dit dient te worden aangegeven bij de aanmelding.
 
- Viswater : Het Gat van Wamel te Alphen a/d Maas en de Waal omgeving Beneden Leeuwen.
 
- Inschrijfgeld : € 75,00 pp.
 
- Hengelkeuze : Vrij.
 
- Aas : Geen muggenlarven of gekleurde maden.
 
- Loting en prijsuitreiking :

 
 Hotel Restaurant ’t Veerhuis
 Veerweg 2
 6659 KD  Wamel
 
*Hier kunnen tevens kamers met ontbijt geboekt worden voor deze dagen.
 
- Tijdstip Loting : 07.00 uur.
 
- Vissen van 09.00 tot 15.00 uur.
 
- Er word gevist in vakken (Roulerend systeem) :
 
- Sector A : Voornkant te Alphen a/d Maas.

Het Gat van Wamel
 
 
- Sector B : De Waal Beneden-Leeuwen bij de brug
 
- Sector C : De Waal Beneden-Leeuwen bij het eiland

De Waal
 
 
- *Extra informatie m.b.t. de Waal : Het is een strekdam , stroming 70-100 gr , bij veel regenval zwaarder.
 
- Eindprijzen op Totaalgewicht 1:4.
 
- Per dag en per sector dagprijzen.
 
- Alle inschrijfgeld word uitgekeerd minus de vergunningskosten.
 
- Onder de deelnemers die geen prijs hebben en wel aanwezig zijn bij de prijsuitreiking word een Browning Black Viper 14 FT Heavy Feeder verloot , deze is beschikbaar gesteld door Alex Frederiks van Hengelsport Lauwe te Beneden-Leeuwen

Alex Frederiks van Hengelsport Lauwe aan de Zandstraat 111 Beneden-Leeuwen
 
 
 
SUPERPOULE:
 
DEELNAME € 25,00 P.P. VOOR 3 DAGEN
 
Totale inleg word verdeeld over de TOP 3 in het punten-klassement
 
Bij inschrijving kunnen tevens Pieren en Verse Casters besteld worden ;
 
-Knippieren Mix € 14,00/kilo
 
-Casters € 9,00/liter
 
Informatie en inschrijven : 
 
- Dennis Chumman +31(0)612203404
 
- Ger Huisken +31(0)651423907
 
- info@yellowfeed.nl
 
- Facebook , https://www.facebook.com/yellowfeed.hsg?ref=tn_tnmn
 
- Facebook , https://www.facebook.com/YellowFeed-Deutschland-1674471789546852/?fref=ts
 
- Zorg voor een kar.
 
- Laat geen rotzooi achter op de visplek.
 
- Zorg voor minimaal 2 leefnetten.
 
- Dode vis word niet gewogen , teveel dode vis is diskwalificatie.
 
- Organisatie kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor , tijdens of na de wedstrijd

Het Gat van Wamel vanaf de Brasemkant

_____________________________________________________

* Zusatz informationen für den YellowFeed-Cup*

Die auslosung findet morgens am Hotel Restaurant `t Veerhuis statt.

- Hotel restaurant `t Veerhuis 
- Veerweg 2
- 6659 KD Wamel

Das hotel ist unmittelbar in der nähe der Waal.
Dort wird auch Sonntag um 17 uhr die preisverleihung stattfinden.

In diesen Hotel können auch Zimmer für die teilnehmer gebucht werden.

Die nacht kostet Ca. € 50,00 p.p. 
Das frühstücksbuffet kann aber für € 10,00 p.p. dazu gebucht werden.

Da die zimmer begrenzt sind bitte so schnell wie möglich reservieren.

Unter:

info@yellowfeed.nl
0031(0)612203404

Oder direkt :
www.hotelveerhuis.nl
0031(0)487501254

 

(Dort bitte mit angeben das ihr teilnehmer des YellowFeed Cup 2017 seit)
^