YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
Last Minute Waal

 

Jurgen Lasitza en Dirk Sonje winnen de Last Minute koppel aan de Waal met 84 kilo

 
Op Zaterdag 23 September was er nog een Last-Minute koppel op de Waal , de 2-daagse van 9&10 September was normaal gezien de laatste wedstrijd die we dit jaar organiseerde maar de Waal is schijnbaar erg populair en na een paar mailtjes waren we dus alweer `om` en zodoende was er 23/09 nog een Last-Minute koppel.

 
Bij een Last Minute valt het niet altijd mee om ook nog een locatie te vinden om te kunnen loten maar hè....we zitten bij Harry Klop dus het antwoord was niet Ja of Nee maar " Oke sgoed...met of zonder Barbeque?? " , en gezien de reacties van 2 weken terug op de BBQ en het feit dat het op een Zaterdag was hebben we deze er uiteraard weer bijgedaan. Was geen slechte keuze want veel deelnemers waren s`avonds aanwezig voor de BBQ , Harry Gerda en Mayanga van het Waopen hebben er wederom weer alles aan gedaan om het de deelnemers naar de zin te maken en gezien de reacties kunnen we niet anders stellen als dat het wederom gewoon een succes was....10 Punten!!

 
Aanvankelijk zou de wedstrijd van 09.00 uur tot 16.00 uur zijn maar omdat er in Duitsland een omleiding was waar de meeste deelnemers last van hadden is er in overleg met de al aanwezige deelnemers besloten om een uurtje later te beginnen zodat iedereen , vooral degene die met de veerpont over moesten de tijd hadden om alles op tijd te kunnen opbouwen , 6 uur vissen dus.
10.00 uur ging de wedstrijd van start en zoals in de meeste gevallen liggen dan binnen een kwartier al bij iemand de eerste vissen in het net , bij Dominik Holoubeck/Florian Gertz liggen er na 30 minuten vissen al 5 Brasems in het leefnet , dit koppel zat op plaatsnummer 7 waar Kalkman/Zwart bij een eerdere wedstrijd nog 213 kilo wisten te vangen in 6 uurtjes tijd , met dat gewicht in je achterhoofd en al 5 vissen in 30 minuten zal er dan van alles door je kop heen gaan op dat moment , maar helaas bleef de vis niet in de krib liggen.
De meeste koppels vingen de vis in de eerste uren van de wedstrijd en bij enkele koppels bleef de vis liggen maar veel hebben er in de middag niet veel beet meer gehad.
 
Schulz/Schwierczok zaten op krib 32 waar ze 2 weken geleden nog 100 kilo wisten te vangen maar ook hier waren ze het meest actief in de eerste paar uurtjes 

 wel wist Jurgen Schulz hier een BAK van een Barbeel te vangen die maar liefst 2 keer de volle stroming indook maar na 20 minuten toch geschept kon worden , samen met nog 8 windes en een paar Brasems goed voor een gewicht van bijna 30 kilo.

De krib daarachter op nr 31 zitten Jurgen Lasitza en Dirk Sonje , eigenlijk de enige krib waar je een eindje moet lopen maar dat was het waard vandaag , hun wisten het beste de vis in de krib te houden en worden vandaag de totaalwinnaars.

 

 
Lasitza/Sonje worden algemeen winnaar met een gewicht van 84.890 kg gevolgd door de 2 symphatieke belgen Karel Matthijs en "De Witte" Gorremans die net geen 60 kilo lieten noteren.

 

 

Aan de overkant op krib 20 zitten Uwe Gohr en Stephan Sachs en hun weten aan deze kant de meeste vis te vangen en laten bijna 50 kilo noteren gevolgd door het koppel Grossmann/Reimer met ruim 23 kilo.

 
De weging verliep vrij vlot , wederom mijn dank aan Dirk Arendse daarvoor , dankzij de extra weegschalen hoeven de koppels maar maximaal 2 of 3 kribben te wegen , met de vangsten die we hier mee en dan hebben is 3 kribben ook echt meer dan genoeg.
Vandaag dan wel niet die "Mega-Vangsten" maar toch een winnaar met 84 kilo vis en dat kun je rustig een Top-gewicht noemen....ik wil tenminste elke volgende wedstrijd wel tekenen voor de helft!

 
Vanaf 18.30 werden bij Harry de kolen aangestoken dus iedereen was ruim op tijd terug en om een uurtje of 7 zat iedereen te eten.
Zoals eerder gezegd ontbrak het niemand aan iets , binnen op het biljart was de tafel gedekt met Hamburgers , Braadworsten , stokbrood , salades , sauzen e.d. en aan tafel werden de Speklappen Biefstukken en Porkchops gebracht , elke 15 minuten kwam er een dame met een grote bak friet langs om aan te vullen...gewoon Helemaal Perfect!

 
Nadat iedereen voldoende had gegeten en gedronken zijn de prijzen uitgereikt , sommige bleven nog wat drinken en andere moesten richting huis , spullen klaarmaken voor de wedstrijden van Zondag.
 
De prijswinnaars en 10 hoogste gewichten van vandaag : 
 
1   Lasitza/Sonje             84.890 kg
 
2   Matthijs/Gorremans   58,900 kg
 
3   Fiedler/Kaisers           51.700 kg
 
4   Gohr/Sachs                  48.060 kg
 
5   Schlichter/Gellish       41.900 kg
 
6   Schulz/Schwierczok   29.810 kg
 
7   Grossmann/Reimer    23.600 kg
 
8   Schmitz/Lagarde           19.780 kg
 
9   Sullwold/Stock                19.200 kg
 
10 Dijksman/Chaigneau   18.700 kg
 
11  Holoubek/Gertz                9.220 kg
 
 
We gaan er nog 1 doen , ter afsluiting van het seizoen en wel op Zondag 22 Oktober , we weten alleen nu nog niet hoe het dan met de waterstand is dus misschien word het op de kribben maar het kan ook zomaar zijn dat we weer naar Wamel gaan op de strekdam , info hierover volgt.
 
Bedankt Harry en Team van het Waopen van Zuilichem voor jullie gastvrijheid , Thomas Schwerz die de bestellingen van het aas wederom heeft verzorgd , Dirk Arendse voor de weegschalen en mijn dametjes Andrea en Alicia voor het maken van de altijd weer mooie foto`s.

 
Tot de volgende!
 
Dennis Chumman
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***LAST MINUTE KOPPELWEDSTRIJD ***

 

 

YellowFeed HSG organiseert op Zaterdag 23 September een Last-Minute Koppelwedstrijd op de Waal
 
 
- Datum : 23 September 2017
 
- Viswater : De Waal in Brakel op de kribben
 
- Vissen van 09.00 uur tot 16.00 uur 
 
- Loting : 07.00 uur
 
- Deelnemers : Max. 20 koppels
 
- Bij aanvang wedstrijd 4 leefnetten per koppel uitgestrekt in het water en aan de buitenkant verzwaard ( hier word op                                                              gecontroleerd)   
 
- Er word gevist in 2 sectoren
 
- Hengelkeuze : Vrij.
 
- Loting en prijsuitreiking : Het Waopen van Zuilichem , Nicolaas Hooijkaasstraat 1 , 5305 CT Zuilichem
 
- Inschrijfgeld : € 60,00 
 
- Poulen : Inclusief
 
- Informatie en inschrijven , 
 
- Dennis Chumman +31 612203404 
 
- Ger Huisken : +31 651423907
 
- Pieren /  Casters kunnen bij inschrijving besteld worden.
 
   *** Na het vissen / tijdens de prijsuitreiking is er een Barbeque compleet met salades , friet , biefstukken , porkchops , speklappen , hamburgers enz. enz , de kosten hiervoor zijn € 15,00 per persoon en dient bij opgave gemeld te worden ***
 
 
 
                     

 

^