YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
Last Minute 05/08

Olaf Gottsacker wint Last Minute aan de Litse Ham

 

 

De winnaar Olaf Gottsacker

Het is vakantietijd en dat betekent dat er voor veel sportvissers tijd genoeg is om te gaan vissen. 

 

Het weer werkt ook lekker mee en dan is het al snel dringen aan de waterkant. Zo organiseerde Yellow Feed woensdag 5 augustus een individuele wedstrijd aan de Litse Ham. Het vaste lotingsadres, de duikclub, was vanwege vakantie gesloten en dus werd er uitgeweken naar de parkeerplaats bij, jawel, de duikclub. 
 

 

Johan de Vree

 

De dames van de organisatie, Andrea en Franziska, hadden gezorgd voor koffie en broodjes voor de deelnemers en dat werd natuurlijk erg gewaardeerd. De helft van de deelnemers had er al een beste rit opzitten, zij kwamen uit Duitsland en Belgie. De vergunning was vandaag weer keurig geregeld door Johan de Vree.

 

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. De laatste weken wordt er immers goed vis gevangen aan de Litse Ham. Het maakte de laatste tijd niet veel uit hoe je er aan de slag ging. De vis zat overal, op ondiep-, diep- of op half water.

Het maakte allemaal niet uit, als je er was gaan vissen ving je gewoon veel vis. Bij aanvang van de wedstrijd zag je de vis overal duikelen. Vis genoeg dus, zou je zeggen.De Litse Ham is nu eenmaal een grindgat en dat betekent dat het zomaar een paar ur kan duren voor de vis op de je voerplek is beland en begint te azen. Als, zoals gisteren, dan na het eerste uur nog niemand vis heeft, op een grondeling of een voorntje na, dan ga je al snel nadenken. Is het de regenval van een dag ervoor of de volledige gedraaide wind die ervoor zorgt dat vis geen trek heeft? Wie het weetmag het zeggen. Het duurde in ieder geval een uurtje of 2 1/2 voordat er hier en daar een visje werd gehaakt. Na elke vis denk je dan automatisch dat het nu gaat beginnen. Probleem was en bleef dat zeer wel rondzwommen maar amper aasden. Zeker geen honger vandaag?

Aan het eind van de dag konden de leefnetten uit het water worden gehaald en de vis kon worden gewogen. Totaalwinnaar werd Olaf Gottsacker uit Duitsland. Hij was de enige deelnemer die met regelmaat een brasem wist te vangen. Met bijna 15 kilo ging hij dus met de winst naar huis. 

Het A Vak werd gewonnen door Kurt Kricke
 

 

De hoge nummers, waar gisteren de meeste hoop op gevestigd was, bleven helaas achter en brachten weinig tot geen vis. Geklaagd werd er echter door niemand. Het was een schitterende visdag met veel zon en weinig wind. Als dan de vis een dagje niet meewerkt is dat jammer, maar dat is nu eenmaal vissen. .

 

 

 

De resultaten op een rij:

 

Vak B

1 Olaf Gottsacker 14,900 kg

 

2 Gerrit van Ham 2,120 kg

3 Jeroen Richters 0,980 kg

Vak A

1 Kurt Kricke 10,00 kg

2 Dennis Chumman 6,120 kg

3 Mike Morgner 4,750 kg

4 Thomas Wesseler 2,020 kg

5 Hennie v/d Bruggen 1,900 kg

6 Jeroen Bastianen 1,320 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05-08-2015 Lith

YellowFeed HSG organiseert op woensdag 5 augustus i.s.m H.S.V de Brasem uit Lith een individuele Last-Minutewedstrijd aan de Litse Ham. Gevist gaat er worden van 09.00 tot 15.00 uur. De hengelkeuze is vrij. Wat houd je nog tegen om niet eens gewoon mee te gaan doen? Er is plaats voor 20 man!!Datum : Woensdag 05 Augustus 2015

Viswater : De Litse Ham

Vissen van 09.00 tot 15.00

Deelnemers : Maximaal 20 , VOL = VOL.

Hengelkeuze : Vrij.

Loting : Vanaf 07.00 uur op de parkeerplaats , Adres : De Lithse ham 4 5397 GL Lith

Loting en prijsuitreiking : Aan het water

Inschrijfgeld : € 30,00 Inclusief Poule

Poule : 1:5

Vissen in 2 sectoren

3 prijzen per sector € 100,00 , € 80,00 , € 70,00

Informatie en inschrijven ,

Dennis Chumman (+31) 0612203404

Overige informatie:

*** Inschrijven verplicht tot deelname

*** Elke deelnemer dient persoonlijk op te geven.

-Zorg voor een kar.

-Laat geen rotzooi achter op de visplek.

-Zorg voor minimaal 2 leefnetten.

-Dode vis word niet gewogen , teveel dode vis is diskwalificatie

-Organisatie kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor , tijdens of na de wedstrijd

- www.yellowfeed.nl 

 

- www.futterkorbspezi.de

 

^