YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
Koppelwedstrijd Waal

 

 

 

Rijk Zaaijer wint de koppelwedstrijd op de Waal

 

 

 Zondag 27 September organiseerde YellowFeed HSG een koppelwedstrijd op de Waal bij Rossum , aanvankelijk zou er gevist worden tussen de kribben maar vanwege de lage waterstand werd er besloten om toch òp de kribben te vissen.

 

Er hadden 14 koppels ingeschreven dus er werd op 7 kribben gevist , 1 koppel stroomopwaarts en 1 koppel stroomafwaarts per krib.Voor de loting hadden we het terras van Brasserie de Roskam ter beschikking gekregen , ze hadden graag de deuren opengedaan s`morgens voor de loting maar omdat de Brasserie Zaterdag tot laat open was vonden ze half 7 toch een beetje te vroeg , begrijpelijk natuurlijk , maar zoals gezegd we mochten gebruik maken van het terras dat uitzicht had over het parcours en voor de prijsuitreiking hadden ze het cafegedeelte voor ons afgesloten , Top!De organisatie had gezorgd voor 10 liter koffie en 2 schalen met broodjes , een groot deel van de deelnemers hadden er bij de loting om 07.00 uur immers al een beste rit opzitten aangezien er 8 koppels uit Duitsland en 1 koppel uit Belgie hadden ingeschreven.

 

 

 

 


Om half acht hadden de koppels hun nummer en konden ze vertrekken richting de kribben , schitterende vernieuwde kribben overigens die in de afgelopen maanden zijn verlaagd waardoor ze een stuk makkelijker te belopen zijn.Eerst even een puntje vanuit de organisatie :

Sommige vissers ( en Ed Stoop wist dit een tijdje geleden ook al mooi te verwoorden op Facebook) denken dat je als organisatie aan het eind van het jaar lekker op vakantie kunt van het `organiseren`... , schijnbaar vonden sommige "wijsneuzen" het nodig om rond te gaan vertellen dat een wedstrijd aanvragen helemaal geen geld kost. Die denken dat we er voor de grap bijzetten dat een wedstrijd aanvragen € 5,00 per persoon kost zodat we die 5 euro schijnbaar wel in onze eigen zak zullen gaan steken.

Wakker worden mannen! We doen dit voor jullie , voor de vissers , we doen dit omdat er steeds minder wedstrijden zijn de laatste jaren op bepaalde wateren , veel organisatoren zijn al gestopt met het houden van wedstrijden omdat ze dat eeuwige gezeik beu zijn , who can blame them..1 persoon deed zelfs de moeite om zich te registreren bij SVN om vervolgens een wedstrijd aan te vragen voor 40 personen , niet met de bedoeling om een `heuse wedstrijd` te gaan organiseren ( daar zijn immers al poppetjes voor) maar om te controleren of het ook wel echt zo is dat dit 5 euro per persoon kost , toen dit bevestigd werd met een pro-forma van € 210,00 ( 40 x € 5,00 + € 10,00 administratiekosten) was het schijnbaar goed want een dag later belde de betreffende persoon of er nog plek was..

Als je als organisatie al aangeeft dat je de helft van de federatie-kosten betaalt om zoveel mogelijk over te kunnen houden voor de prijzen en je krijgt dant dit , dan zakt je broek toch aardig af kan ik je zeggen en je gaat je dan inderdaad afvragen waarom je dit eigenlijk nog doet.


Terug naar de wedstrijd , deze ging om 09.00 uur van start en vrijwel direct na het startsignaal begonnen alle deelnemers vis te vangen......in de vorm van Grondels , grote , kleintjes , met stip , zonder stip......ook op de Waal krioelde het van deze `dingen` , had je geluk dan vertrokken ze en ving je platte of mooie voorns , had je pech dan bleven ze. Op bijna alle kribben waren het de even nummers , dus de stroom-afwaartse vissers waar de grondels uiteindelijk vertrokken en waar wat platte of voorns kwamen.

 

 

Rijk Zaaijer , maker van de bekende Feederlink op krib 12 had geen last van grondels , die was het eerste half uur druk met maar liefst 3 barbelen die hij eraan kreeg maar jammer genoeg ook alle 3 de stroming indoken en dus werden verspeeld , overigens wel even een dikke respect voor deze 67 jarige visser uit Bennekom. Donderdagavond belde hij met de mededeling dat zijn koppelmaat door de rug was gegaan. Toen ik zei dat het heel begrijpelijk was als hij de inschrijving annuleerde zei hij : niks ervan , opgeven is opgeven , dan vis ik de wedstrijd gewoon in mijn eentje , bovendien ben ik de nieuwe Feederlink aan het testen en die wil ik uitproberen op de dikke platte dus ik vis alleen.

Dat was de juiste keuze want na de verspeelde barbelen kwamen de grote platte op zijn stek en viste Rijk zich rustig naar de totaaloverwinning met bijna 50 kilo vis , klasse!

 


 

 

Het andere vak (stroom-opwaarts) werd gewonnen door Peter en Hans Snoeren uit Kaatsheuvel op krib 1 met iets meer dan 16 kilo.

De eerste 5 per vak :Vak A Even nummers1 Rijk Zaaijer 45,00 kg2 Zwanen - Dirk 29.500 kg3 Oberleiten - Schwerz 21.800 kg

 

 

4 Heuser - Thiel  11.500 kg5 Riechel - Otten 4.820 kg

Vak B Oneven nummers1 Snoeren - Snoeren 16.120 kg2 Morgner - Schmidt 8.300 kg3 Gorremans - Kasteleijns 5.920 kg4 Hahn - Schrott 3.720 kgRest niet laten wegen.

 

 

 

 

Koppelwedstrijd op de Waal bij Rossum

YellowFeed HSG organiseert op zondag 27 September weer een koppelwedstrijd in de Waal bij Rossum. Er is plaats voor 20 koppels en vol is vol. Het is dus zaak om er snel bij te zijn.

De info op een rij:


Viswater : De Waal in Rossum tussen de kribben.

Vissen van 09.00 tot 15.00.

Deelnemers : 20 koppels VOL = VOL.* Elke deelnemer dient min. 2 leefnetten bij te hebben , 4 per koppel dus*

Inschrijfgeld : € 50,00/koppel inclusief Poule 1:5

Er wordt gevist in 2 vakken.Inschrijflocatie en prijsuitreiking :  

 

Brasserie De Roskam

Waaldijk 2

5327 AC Hurwenen

 

Tijdstip Loting : 07.00 uur Aanvang wedstrijd : 09.00 uur

Einde wedstrijd : 15.00 uur

Alle inleg wordt uitgekeerd minus de kosten van vergunningen.

Deze (Federatie) kosten zijn € 210,00 ( € 5,00 P.P. + € 10,00 administratiekosten)

De helft daarvan (€ 105,00) wordt gesponsord door Montagebedrijf Huisken en YellowFeed HSG.

 

 


 

:
 

 

 

Informatie en inschrijven :

 

 

Dennis Chumman +31(0)612203404 Ger Huisken +31(0)651423907

info@yellowfeed.nlFacebook , https://www.facebook.com/yellowfeed.hsg?ref=tn_tnmnOverige informatie:

- Inschrijven verplicht tot deelname

- Elke deelnemer/koppel dient persoonlijk op te geven

- Laat geen rotzooi achter op de visplek.

- Zorg voor minimaal 4 leefnetten per koppel

- Dode vis word niet gewogen , teveel dode vis is diskwalificatie 

 

 

 

 

^