YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
Koppelwedstrijd Waal

Casper Dirksen en Ahmed Göksen winnen de koppelwedstrijd op de Waal

 

 

 

Zondag 7 Mei is de koppelwedstrijd aan de Waal in Wamel gevist.
 
Het was zowel voor de deelnemers als voor de organisatie een nieuw stuk water om een wedstrijd te vissen , de enige informatie die we hadden was van de vissers die er de laatste weken zijn wezen oefenen.
Hele grote gewichten zijn er niet gevangen maar àls je dan een Winde of een Platte ving dan waren ze wel van het formaat `deurmat` ergens tussen de 3 en de 5 kilo en zo een vis maakt bij menig visser de dag al goed.
Zaterdag`s voor de wedstrijd waren er al enkele deelnemers van het Duitse FTM Team gearriveerd om alvast te proefvissen en deze vingen in het midden van het parcours tussen de 15 en 20 vissen dus dat bood al wat hoop.

Momenteel is er een onderzoek gaande op dit stuk water door Sportvisserij Nederland en de Radbout Universiteit aangaande de visstand , vissoorten , afmetingen of `aparte ` vangsten.
Zo is er vandaag door een 5-tal deelnemers een Bot gevangen en Ahmed Göksen wist een Meerval van een kilootje of 5 te vangen , altijd een leuke en welkome bijvangst.

Verder had het nog aardig wat voeten in de aarde voordat we eenmaal het wedstrijdparcours rond hadden , het is voor de boeren nu tijd om het gras te maaien en als er dan een 60 auto`s over het land gaan liggen rijden dan worden ze daar heel begrijpelijk niet blij van natuurlijk.
Na veel telefoontjes en bezoekjes bij de verschillende boeren om goede afspraken te maken hadden we dan 2 dagen voor de wedstrijd toch het JA woord van alle partijen om over het land te mogen , dit was ook wel echt nodig want we wilde de deelnemers besparen dat ze met de hele hebben en houden een kilometer door het gras moesten banjeren dus dit was geregeld....de nummers 12 t/m 32 konden tot aan de visplek rijden en voor de nummers 1 t/m 11 was er een tractor met platte kar geregeld die de vissers inclusief hun spullen tot aan de visplek bracht.

Dan de wedstrijd , deze zat met 32 koppels vol , 16 koppels uit Duitsland en 16 uit Nederland en Belgie , sommige waren al een dag eerder afgereisd en verbleven in Hotel `t Veerhuis , de locatie waar ook de loting en de prijsuitreiking plaatsvond.
Iedereen was Zondagochtend mooi op tijd aanwezig dus we konden stipt om 8 uur aanvangen met de loting en dat was mooi want om half 9 stond de tractor klaar om de vissers weg te brengen , na het pakken van het plaatsnummer stond Andrea klaar met voor ieder koppel 2 sample-potjes van onze nieuwste dip/stimulator.
 
Alle koppels zaten tussen de 40 en 50 meter uit elkaar , alleen is er waarschijnlijk Zaterdagavond een grapjas geweest die de nummers 31 en 32 heeft omgedraaid en ze verplaatst waardoor de laatste 2 nummers een stuk dichter bij elkaar zaten.

Bedankt , Wessel Stroober voor de te gekke nummer-bordjes
 
10 uur ging het startsignaal kon het `spektakel` beginnen , het eerste uur zag er eigenlijk best veelbelovend uit want in dit uur is de meeste vis gevangen , hierna viel het min of meer helemaal stil op de meeste plekken. Maar goed het is de Waal dus je blijft altijd optimistisch want ze kunnen er zomaar ineens zijn en in een uur kun je hier veel gewicht vangen.
Helaas vandaag niet , zoals gezegd zijn de meeste vissen gevangen in het eerste uur en daarna werd er nog slechts hier en daar een verdwaalde vis gevangen , of het nu de Oostenwind is die de hele week heeft gewaaid , of de plotselinge verandering van de wind....misschien waren ze er niet of waren ze er wel en hadden ze geen zin om te azen , het zal gissen blijven maar jammer was het wel , iedereen had er een hoop meer van verwacht , volgende keer beter zullen we maar zeggen.
Maar winnaars komen er altijd dat is een ding wat zeker is , in het A vak waren het de heren Bambacht/Rodekerke die de winst pakte met ruim 7 kilo.

In Vak B ging de strijd tussen tussen de plaatsnummers 19 ( Göksen/Dirksen) , 20 ( Speet/Jolink) en 21 ( Bense/Ohlischläger) , overigens had van het laatstgenoemde koppel Christoph Ohlischläger zijn knie lelijk verdraaid of geknakt bij het opbouwen en had hier zichtbaar veel last van , we wensen Christoph veel succes en een spoedig herstel.
Alle 3 de koppels zo`n beetje het zelfde aan vis rond de 6 of 7 kilo toen het ook daar stil viel , bij Ahmed Göksen wilde de top nog wel een keer krom knallen en hiermee werd voor hun de vakwinst veilig gesteld met een mooie Meerval waardoor hun totaalgewicht uitkwam op iets meer dan 12,5 kilo.
 
16.00 uur was het eindsignaal en kon er worden opgeruimd , wegen en weer richting `t Veerhuis vertrokken worden , 16.30 uur was de trekker weer aanwezig om de vissers op de nummers 1 t/m 11 weer op te halen en richting auto te brengen.

De prijsuitreiking is wat sneller gegaan dan normaal omdat we precies rond etenstijd binnenvielen bij `Veerhuis , zelf vinden we het natuurlijk ook niet lekker als we ergens zitten te eten en er lopen daar een stel "natuur-liefhebbers" met stinkende kleding tussen de mensen door dus snel de prijzen uitreiken en daarna buiten verder borrelen.
 
Tevens hadden we na de prijsuitreiking nog de officiele bekendmaking van 2 nieuwe leden in het YellowFeed Team namelijk de Feedertoppers Jurgen Schulz en Mike Schwierczok , Welkom in het Team mannen , binnenkort komen we met een uitgebreide reportage van het gehele YellowFeed FeederTeam.

 
 
De eerste 5 per Vak en de Poulewinnaars :
 
Vak A :
 
1 Bambacht - Rodekerke         7.540 kg ( P )
 
2 Lasitza - Sonja                     6.340 kg ( P )
 
3 V Oven - Gruijs                     5.880 kg ( P )
 
4 Becker - Schmitz                  5.570 kg ( P )
 
5 Gorremans - vd Jonckheid      5.230 kg
 
 
 
Vak B :
 
1  Dirksen - Göksen             12.620 kg  ( P )
 
2  Speet - Jolink                    8.090 kg
 
3  Bense - Ohlischläger         6.280 kg  ( P )
 
4  Swanen - Groeneveld        5.720 kg  ( P )
 
5  Schulz - Schwierczok       4.900 kg 
 
Poule 29-32 : Schwerz - Froese 2.900 kg
 
Dan zijn er nog een paar mensen die we willen bedanken , Sharon en de medewerkers van Hotel Restaurant `t Veerhuis , de boeren die hun land beschikbaar hebben gesteld voor ons en de deelnemers hebben vervoerd : de heren van Gruijthuijsen , van Dreumel en Reynders , Edwin Lagarde en Roland van Aalderen van Sportvisserij Nederland voor de hulp tijdens de voorbereidingen en Ger Huisken en Andrea Holzken voor de mede organisatie.
En natuurlijk alle deelnemers van vandaag , jammer van de tegenvallende vangsten maar goed dat is wedstrijdvissen , tot de volgende!
 

 

Dennis Chumman

 

YellowFeed HSG organiseert op Zondag 7 Mei een Open Koppelwedstrijd op de Waal

DE WEDSTRIJD ZIT VOL.

- Datum : 7 Mei 2017
 
- Viswater : De Waal 
 
- Vissen van 10.00 uur tot 16.00 uur 
 
- Loting : 08.00 uur
 
- Deelnemers : Max. 32 koppels , onderlinge afstand ca. 50 meter

- Bij aanvang wedstrijd 4 leefnetten per koppel uitgestrekt in het water en aan de buitenkant verzwaard                ( hier word op gecontroleerd)   
 
- Er word gevist in 2 sectoren
 
- Hengelkeuze : Vrij.

- Loting en prijsuitreiking : Hotel restaurant `t Veerhuis , Veerweg 2, 6659 KD Wamel (Foto)

- Inschrijfgeld : € 75,00 
 
- Poulen : Inclusief

- 8 eindprijzen bij volle bezetting , alle inschrijfgeld word uitgekeerd minus kosten vergunning.
 
- Informatie en inschrijven , 

 - Informatie en inschrijven , 

 
- Dennis Chumman +31 612203404 
 
- Ger Huisken : +31 651423907
 
- Pieren / Verse Casters kunnen bij inschrijving besteld worden.
 
Overige informatie:

- Inschrijven verplicht tot deelname

- Elke deelnemer/koppel dient persoonlijk op te geven 

- Laat geen rotzooi achter op de visplek.

- Zorg voor minimaal 4 leefnetten per koppel

- Dode vis word niet gewogen , teveel dode vis is diskwalificatie 
^