YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
Koppel 2 daagse Waal

Verstrepen / van Dijke winnen 2 daagse met bijna 200 kilo!!

 

YellowFeed Koppel 2-daagse 
 
 
Afgelopen weekend is de YellowFeed Koppel 2-Daagse gevist aan de Waal bij Vuren en Brakel , inmiddels wel bekend als een wedstrijdparcours waar mega-vangsten mogelijk zijn als het een beetje wil lopen.
Die "mega-vangsten" krijg je niet zomaar daar , je moet er eerst een flinke wandeling over de kribben voor maken , allemaal best aardig om te doen als het droog is...maar met de vele regenval die er Vrijdag`s vantevoren en ook in de nacht en de ochtend nog viel was het niet erg verantwoord om de kribben te gaan bewandelen.
2 koppels vonden dat ook en belde 4 dagen voor de wedstrijd af , omdat het slecht weer werd...niet tof. ( Als je bang bent voor water moet je gaan indoor-vissen..)
 
De loting was zoals altijd op dit water weer bij het Waopen van Zuilichem , geweldig hoe Harry en Gerda Klop hun best doen om het ons vissers naar de zin te maken , werkelijk niets is teveel gevraagd en gewoon helemaal tot in de puntjes verzorgd.

 
Zaterdag-ochtend werd er in overleg met de deelnemers besloten om in geval van twijfel niet de krib òp te gaan maar vanaf het strand te vissen.
Sommige kribben waren flink begroeid met planten dus die waren nog wel te belopen maar in de meeste gevallen gingen de deelnemers op het strand vissen.
Was gelukkig ook een goede keus want wat een bak water hebben we met tijden gekregen zeg , paraplu is ook niet echt `handig bij deze visserij in combinatie met de wind die er stond dus iedereen was in enkele seconden tot op zn enkels nat.

 
Vanaf het strand vissen zit echter ook weer een minpunt aan , 2 eigenlijk...want het valt op deze manier niet mee om de leefnetten goed vast te leggen door de sterke stroming als bijvoorbeeld LENY voorbij komt varen.

Gelukkig weten alle deelnemers dit en d.m.v. zakken met stenen en lange pinnen werden de netten goed vastgelegd en bleven gelukkig probleemloos liggen.
Ander minpunt vanaf het strand is dat je èn ver moet vissen wat normaal op de krib niet hoeft , en je zit met de stenen randen danwel mosselranden waar je meestal achter moet vissen en op die manier helaas ook nogal eens wat vis verspeelt , veel koppels hadden Zaterdag deze `frustratie` en verloren op deze manier aardig wat vis èn materiaal.
 
08.00 uur waren de nummers geloot en kon iedereen richting het water waar om 10.00 uur de wedstrijd van start ging.
Tussen de meeste kribben was veel duikelende vis te zien , dan weet je meestal al wel dat het goed gaat komen die dag.
Het duurde ook niet lang voordat de eerste vissen gevangen werden , waar veel deelnemers over spraken na de eerste dag was dat er enorm veel BAKKEN van Windes gevangen werden , normaal gesproken vang je ze al best aan de maat op zulke wateren maar nu werden er werkelijk `Monsters` gevangen door sommige vissers.
 
Vrij opvallend was dat er aan de Vurense kant bijna alleen maar grote vis werd gevangen , zowel de Windes als ook de Brasems gingen soms tot de 4 kilo , en aan de Brakelse kant werd er weer meer kleinere vis gevangen , veel voorns van 1 tot 3 ons , blieken en platjes tot een kilo.

Hier werden ook de grote vissen gevangen uiteraard maar de kleinere vis overheerste.
Het spannende van deze visserij op de Waal is dat je tot na de weging gewoon niks weet , je kunt contact hebben via de telefoon en dan weet je hoeveel vissen iemand heeft...maar je "ziet" niemand dus je weet niet wàt voor soort vis het is , bijvoorbeeld 40 vissen in Brakel betekende afgelopen weekend gewoon 100 kilo terwijl je aan de overkant met 40 vissen misschien net 40 kilo had.
 
Het is dan ook altijd leuk en vooral spannend na de wedstrijden wat de gewichten uiteindelijk zijn.

 
De enige die vermoedelijk richting de 100 kilo gingen waren Schulz/Schwierczok die links van de pont zaten , deze krib was aardig te belopen dus hun konden vanaf de krib vissen en ze winnen de sector met 99 kilo en 80 gram.

 
Aan de overkant komen de 100 kilo geruchten van Hans Speet op krib 17 , Hans en Danny winnen hier de sector met 95.600 kg.
 
De eerste 5 per sector van Zaterdag :
 
Vak A Vuren
  
1 Schulz / Schwierczok        99.080 kg
2 Chumman / Schwerz        45.450 kg
3 Altenschmidt / Kaisers     37.150 kg
4 Baartman / Tjon                 32.740 kg
5 Matthys / Gorremans        24.300 kg
 
 
Vak B Brakel
 
1 Speet / Danny                    95.600 kg
2 Verstrepen / Van Dijke     84.830 kg
3 Dirksen / Blijderveen        45.700 kg
4 Buytaart / Meersman        41.350 kg
5 Oberleitner . Fredrichs     26.200 kg

 
 
Zoals gezegd , bij Harry en Gerda van het Waopen komen we als vissers niks tekort en het was dan ook snel geregeld dat er op Zaterdagavond een barbeque was voor de deelnemers , veel van de Duitse deelnemers nemen een B&B voor deze weekenden en s`avonds een beetje bijkletsen met een drankje en wat lekker eten is....bere-gezellig.
Vanaf de eerste dag dat ik Harry ken roemt hij al over het Top-kwaliteit vlees wat hij vers van een lokale veehouder heeft , hier is geen woord teveel gezegd , werkelijk alles was aanwezig , Supermalse biefstukken , Porkchops die heel je bord bedekte , worsten , hamburgers , speklappen friet , salades noem het maar op , het stond er...helemaal Super!!

 
Zondag ochtend loten we aan het water , de pont vaart pas vanaf 9 uur dus dan zou er geen genoeg tijd zijn om de spullen op tijd op te bouwen.
08.00 uur is de loting en vandaag ziet het weer er een stuk vriendelijker uit dus de meeste gaan vandaag op de krib zitten.
10.00 uur gaat het startsignaal en net als gisteren word er in no-time alweer vis gevangen , in Vuren wel teverstaan want aan de overkant komt de visserij heel moeizaam op gang en net als gisteren is het vandaag ook veel kleine vis , Ger Huisken weet hier nog wel een mooie Bot te vangen , brengt weinig aan gewicht maar is altijd wel bijzonder om te vangen.

Cor Kalkman en Geert Zwart hebben geen last van kleine vis , hun zitten aan de Vurense kant op krib 35 en weten hier vandaag toe te slaan , ook hun achterburen Verstrepen / van Dijke hebben de vis er goed op liggen maar net wat minder als op nr 35
Kalkman / Zwart winnen de sector met ruim 135 kilo tegen 110 kilo van Verstrepen / Van Dijke.

 
Aan de overkant winnen Groenevelt / Swanen met iets meer dan 61 kilo en Matthijs / Gorremans worden 2e met 22.440 kilo.
 
De eerste 5 per sector van Zondag :
 
Vak A Vuren
 
1 Kalkman / Zwart               135.620 kg
2 Verstrepen / van Dijke     110.870 kg
3 Vermeulen / Vermeulen    75.020 kg
4 Buytaart / Meersman          49.200 kg
5 Speet / Danny                      47.940 kg
 
 
Vak B Brakel 
 
1 Groenevelt / Swanen        61.500 kg
2 Matthijs / Gorremans        22.440 kg
3 Chumman / Schwerz        22.050 kg
4 Schulz / Schwierczok        17.990 kg
5 Lasitza / Sonjè                   11.570 kg
 
 
Met 2 x een 2`tje gaat de winst deze keer naar Belgie , het koppel Fred Verstrepen / Van Dijke worden totaalwinnaars met 4 punten en 195.700 kg , van harte gefeliciteerd met dit schitterende gewicht!!

 
 
De prijswinnaars en eerste 10 in het eindklassement :
 
1 Verstrepen / van Dijke     4 punten    195.700 kg
 
2 Schulz / Schwierczok     5 punten    117.070 kg
 
3 Chumman / Schwerz      5 punten      67.500 kg
 
4 Speet / Jolink                6 punten     143.540 kg
 
5 Matthijs / Gorremans     7 punten      46.740 kg
 
6 Kalkman / Zwart            8 punten     138.520 kg
 
7 Buytaart / Meersman     8 punten       90.550 kg
 
8 Vermeulen / Vermeulen 9 punten      87.850 kg
 
9 Groenevelt / Swanen     9 punten      70.440 kg
 
10 Dirksen / Blijdeveen   10 punten      45.700 kg
 
 
We hebben opnieuw weer een schitterend weekend gehad , het weer op Zaterdag was wat minder maar s`avonds met de BBQ was het gelukkig wel droog , de vangsten waren gewoon goed te noemen dus volgend jaar doen we de wedstrijd gewoon weer over , waarschijnlijk met een iets andere aanpak waarover later meer.
 
Harry , Gerda en Mayanga van het Waopen van Zuilichem , bedankt voor de gastvrijheid en het lekkere eten , Dirk Arendse bedankt voor de extra weegschalen en Thomas Schwerz voor het leveren van de bestelde pieren en casters , het zag er weer super uit , en natuurlijk Andrea en Alicia voor het maken van de foto`s en de warme hap tijdens het vissen.
 
Tot de volgende!
 
Dennis Chumman
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bis nächste ;)

 

 Koppel 2-Daagse 09 & 10 September 2017

 
- Maximaal 20 Koppels Vol = Vol
 
- Vissen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 
 - Plaatsnummers loten om 07.30 uur
 
- Poule 1:5

 
- Loting & Prijsuitreiking : Het Waopen van Zuilichem 
 
  Nicolaas Hooijkaasstraat 1 , 5305 CT Zuilichem
 
- Bij aanvang 4 netten in het water ( leefnetten allèèn aan de Buitenkant verzwaren , stenen IN het leefnet is directe diskwalificatie)

 
- Elk koppel dient òp de krib te vissen , de gehele krib mag gebruikt worden.

 
- Per 2,3 of 4 kribben is er 1 koppel die weegt , deze krijgen tegelijk met hun plaatsnummer een weegschaal + weegnet , het koppel met de weegschaal dient eerst de kribben voor en achter hun te wegen en daarna pas de eigen vangst.
"LET OP"  Koppels mogen Niet  hun eigen vangst wegen zonder dat er een ander koppel bij aanwezig is , gebeurt dit wèl dan word het gewicht van dat koppel geschrapt voor die dag.
 
 
 
- Deelnemers die Zaterdag in Vak A vissen loten op Zondag bij de veerpont in Vak B , Vissers die Zaterdag in Vak B starten loten op Zondag bij de veerpont in Vak A.
 
* LET OP* Zondag vaart de Veerpont pas vanaf 9 uur!
 

- Laat geen rommel achter op de visplaatsen.
 
- Geen rode maden of muggenlarven , kunstaas toegestaan
 
- Neem een kar mee.
 
- De organisatie kan op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor , tijdens of na de wedstrijd.
 
- We wensen iedereen een sportieve en visrijke 2-daagse toe
 
 
- Zondag na de wedstrijd weegschalen en weegnetten graag weer inleveren bij iemand van de organisatie.
 
- Dennis Chumman 0031(0)612203404
 
- Ger Huisken 0031(0)651423907
 
_____________________________________________________________________________________
 
Ausschreibung :
 
- Geangelt wird von 9 - 15 uhr
 
- Min. 4 setzkescher pro koppel pflicht bei anfang im wasser.
 
- es darf nur auf der buhne geangelt werden , diese darf jedoch komplett beangelt werden darf
 
- Jede dritte koppel bekommt eine waage, diese werden beim loten bestimmt , gewogen wird erst hinten , dann vorne und zum schluss selbst. Die koppel mit dem waage darf ihren fish nicht ohne anwesenheit einer anderen koppel wiegen , ansonsten geht das gewicht auf 0.
 
- Wer Samstag in Sektor A angelt lost am Sonntag im Sektor B bei der fahre , und umgekehrt
 
-*Achtung*  Fahre fahrt am Sonntag erst ab 9 Uhr!
 
Koder :
 
- Keine gefarbte maden
 
- Keine muckenlarven
 
- Kunstkoder erlaubt
 
- Es wird ein transportsystem benotigt
 
Am Sonntag bitte die wage und das netz an die organisation zuruck

 

^