YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
KIDZZZ Cup 2014

 Kelvin Voesenek wint eerste KIDZZZ Cup

  Afgelopen weekend werd voor de 1ste keer de Kidzzz-Cup gevist aan de vijvers van de Hoge Vucht in Breda. Doordat deze wedstrijd op vrij korte termijn gepland was (en omdat veel kinderen op zaterdag andere sportverplichtingen hebben) was de opkomst bescheiden. Uiteindelijk kwamen er 8 kinderen strijden om de titel en natuurlijk de complete visuitrusting die klaarstond voor de winnaar.

Zoals gezegd , veel kinderen hebben op zaterdag andere sporten en verplichtingen maar desondanks dat waren er nog aardig wat toeschouwers gekomen die zelf niet mee konden vissen maar wel al wilde opgeven voor een eventuele volgende wedstrijd. Ook ouders van kinderen kwamen met vragen of dit vaker ging gebeuren want hun kind had het "op school gehoord". Er wordt dus schijnbaar volop gepraat op school over vissen.....mooi. Mogelijk gaat de volgende editie op een woensdagmiddag plaatsvinden.

Ondanks dat er toch wat regen voorspeld werd was iedereen keurig op tijd op kinderboerderij de Parkhoeve. Hier kregen alle deelnemers een paar consumptiebonnen aangeboden en onder het genot van een drankje (of een ijsje als ontbijt) werden er alvast wat tactieken doorgesproken in afwachting van de loting. Om 10 uur was het eindelijk zover en kwamen de `zenuwachtige` deelnemers hun plaatsnummer voor vandaag halen. Hierbij kregen ze een zak kant en klaar voer en een doosje maden en toen iedereen zijn of haar nummer had werd er gezamelijk naar het viswater gelopen en kon er worden begonnen met opbouwen.

Om 11 uur klinkt het startsignaal en de strijd kan beginnen. De een vist met een 3meterstokje, de ander met 7meter en weer een ander met de werphengel afgewisseld met dobber of voerkorfje. Alles was toegestaan wat betreft de hengelkeuze.


Op het eerste nummer zit Swen Voesenek en die laat al snel van zich horen door binnen 5 minuten al de eerste voorn binnen te halen , krap een uurtje later zitten er al een kleine 15 van deze voorns in zijn leefnet. Verder wordt er hier en daar al wel een visje gevangen , het is niet wild maar iedereen vangt vis vandaag en dat is toch ook belangrijk.
Niels van de Velden weet vandaag nog een mooie Kreeft te vangen maar die telt helaas niet mee ( maar het was wel VET om te vangen!)

Op nummer 4 zit Kelvin Voesenek nu ook aardig voorns te `tikken` , er ontketent zich een ware strijd tussen de 2 broers en met nog een half uur te gaan staan ze beide op ongeveer 20 stuks. Daar tussenin op nummer 2 zit Graham waar het in het begin maar niet wou lukken , nu zit hij echter voorn na voorn naar binnen te vissen 3 , 5 , 7 , 11..... Op nummer 7 zit Alicia Chumman , de enige jongedame in het gezelschap die inmiddels ook aan een inhaalrace is begonnen , in rap tempo weet ze voorn na voorn te vangen in het laatste half uur van de wedstrijd.

Half 2 klinkt het eindsignaal en dan kunnen de Echte zenuwen pas beginnen want wie o wie heeft er nou de meeste....

 Na het tellen van alle vissen was het Kelvin Voesenek die het kunstje van 2 weken geleden nog eens dunnetjes over deed. Hijwist toen ook al het Prins-vissen van de Baroniesche Hengelaars in de wacht te slepen en vandaag wint hij dus de Kidzzz-Cup 2014 met maar liefst 26 stuks. Dit belooft nog wat voor de toekomst.
De 2de plaats was voor zijn broertje Swen met 23 vissen en de 3e plaats voor Alicia Chumman met 21 stuks.

De Winnaar Kelvin Voesenek aan het word:

In het begin ging het moeizaam, omdat ik er een andere dobber aan moest doen, maar daarna ging het heel erg goed. Ik zat op een goed plekje, maar ik moest wel oppassen voor de boom. Ik haalde vooral kleine visjes binnen, maar vis is vis natuurlijk. Ik gebruikte een klein haakje, zodat die kleine visjes goed konden happen. De dobber kon ik goed zien en daardoor kon ik snel aanslaan. Ik had de dobber goed afgepeild en scherp gezet.

Al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd die zeker een vervolg gaat krijgen.

We willen hierbij de mensen bedanken die vandaag aanwezig waren om deze wedstrijd mogelijk te maken , De Baroniesche Hengelaars , Geert Aarts van kinderboerderij de Parkhoeve , Louis Mijvis , Peter Jansen , BHC en YellowFeed HSG.

 

 

Uitslag Kidzzz-Cup 2014 :


1 Kelvin Voesenek 26 stuks

2 Swen Voesenek 23 stuks

3 Alicia Chumman 21 stuks

4 Graham Kersten 19 stuks

5 Krataab Meki 10 stuks

6 Niels vd Velden 7 stuks

7 Tom Hendrickx 5 stuks

8 Lucas Wortelboer 3 stuks
 

Dennis Chumman.

           KIDZZZ  CUP 2014

Voor de jeugdige hengelaars organiseren we op Zaterdag 14 Juni 2014 de KIDZZZ CUP 2014

 

WANNEER   :ZATERDAG 14 JUNI 2014 

WAAR  : VISVIJVERS AAN DE HOGE VUCHT IN BREDA

HOE LAAT : NUMMERS LOTEN VAN 09.30 TOT 10.00 UUR

VISSEN VAN : 11.00 TOT 13.30 UUR

 

INSCHRIJFGELD : 2,50 EURO , DIT IS INCLUSIEF LOKVOER , AAS EN EEN DAGVERGUNNING

 

 

DE BEDOELING IS OM ZOVEEL MOGELIJK VISSEN TE VANGEN  IN DE 2,5 UUR TIJD DIE JE HEBT , DEGENE MET DE MEESTE STUKS IS DE WINNAAR

DE NUMMERS 1 , 2 EN 3 KRIJGEN EEN BEKER EN EEN HELE MOOIE HENGELSPORTPRIJS , DE WINNAAR KRIJGT NATUURLIJK DE COMPLETE VISUITRUSTING MET ALLES EROP EN ERAAN .

 

DE DEELNEMERS VAN DE JEUGD CURSUS VASTE HENGEL VAN DE BARONIESCHE HENGELAARS BREDA!

TOT ZATERDAG 14 JUNI!

 

 

INSCHRIJVEN  :  VIA HET FORMULIER DAT JE OP SCHOOL HEBT GEHAD OF JE KUNT EEN MAIL STUREN NAAR INFO@YELLOWFEED.NL , VERMELD HIERBIJ JE NAAM , LEEFTIJD EN WOONPLAATS

 

 

 

 

 

^