Home
Mededelingen
HSG Tips & Tricks
HSG *AKTIE*
HSG Producten
HSG International
HSG Team Germany
HSG Wedstrijden 2018
HSG Wedstrijden 2017
HSG Wedstrijden 2016
HSG Bestellen
Beurs Unna
HSG Photo-Gallery
Contact
Sitemap

TIPS&TRICKS VAN HSG VISSERS

In deze nieuwe rubriek gaan we de ervaringen van vissers plaatsen , ook Tips&Tricks over het klaarmaken van het HSG voer , wat werkt het best in welk jaargetijde of bijvoorbeeld op een bepaald water , s`morgens of s`avonds aanmaken....we laten het aan de fantasie van de betreffende wedstrijdvisser over wat hij/zij wel en niet prijs wil geven.

Wil jij je HSG ervaring delen , heb je een wedstrijd gewonnen met HSG of heb je interessante tips die je wil delen met andere wedstrijdvissers in binnen en buitenland , stuur dan je verhaal ( liefst met foto`s) naar info@yellowfeed.nl

Vanaf 2018 plaatsen we elke maand het verhaal van een inzender , het meest originele danwel het mooiste verhaal word iedere maand beloond met een HSG Waardebon van € 25,00

 

 

 

 

We trappen deze rubriek af met een superleuk verhaal van Gerard de Wilde uit Den Haag , Zijn allereerste wedstrijd met HSG voer en gelijk de 1e prijs gewonnen , van harte gefeliciteerd Gerard!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In augustus, via de mail, weer de uitnodiging voor een viswedstrijd aan de maas.
Dit is een wedstrijd die word georganiseerd door justitie onder het gevangenispersoneel uit het hele land.

Aangezien ik hier al een paar jaar aan mee doe, maar altijd onderin het klassement eindig.
Besloten om het internet maar eens af te speuren naar een visvoerrecept voor diep en helder water.
Zodoende op de site terecht gekomen van Yellow Feed en ben me daar eens in gaan verdiepen.
Ook veel verslagen gelezen over de reacties op dit voer.

De stoute schoenen aangetrokken en maar eens een mail aan jou gestuurd met de vraag wat je nu het beste kon gebruiken.
Kon ik beter gaan voor het gele voer of juist voor de blauwe variant. Jij gaf aan om de blauwe variant te gebruiken aangezien de brasemstand veel minder is op dit stuk van de maas.
Aangezien de gele en blauwe variant als een compleet voer werd verkocht, dacht ik dat bij beide een zakje kaboemba werd geleverd.
Dit bleek niet zo te zijn, maar was jij wel zo sportief om er een zakje rode kaboemba bij te doen. Daarnaast een potje vissesap besteld.
Bestelling geplaatst en nu maar afwachten.

En tja in wachten ben ik niet zo geduldig. Zo zat ik de donderdag eind van de middag op hete kolen. Want normaal worden hier in de wijk de bestellingen meestal tussen één en half vier bezorgt.
Toen werd het vier uur... half vijf..
Gelukkig om vijf uur ging de bel en werd de bestelling geleverd.

Snel de keuken in en het pakket open gemaakt. Er zat een zak voer, een zakje kaboemba en een potje vissesap in de doos.
Het voer rook lekker kruidig en de kaboemba vreselijk zoet. Het vissesap rook naar mijn idee niet heel vissig en vond het meer ruiken naar maggi aromat (wat je gebruikt als je een flauwe soep krijgt voor geschoteld).

Nu bij mij weer de twijfel of het mengen van kruidig en zoet nu wel het beste idee was.
Hetgeen wat mij over de streep trok was het idee dat de maas op bepaalde stukken toch erg diep is en er wel wat kleefkracht door het voer kon.
Dus eerst het zakje kaboemba geopend en in een schaal goed door elkaar gehusseld. Daarna het voer droog afgewogen op anderhalf kilo.
Nu de kaboemba afgewogen op 150 gram en dit gemengd op 1 : 3. Aangemaakt met lauw water en 35 ml vissesap. Af laten koelen en in de koelkast gezet.


De volgende morgen om vier uur uit bed gestapt. Want moest ook het voer nog prepareren.
Aangezien het dikke papje kaboemba met de hand moeilijker door het voer was te mengen en mijn vriendin toch nog op één oor lag.
Haar keukenmixer gepakt en het voer gemengd. Als zij hier achter komt krijg ik letterlijk op zijn Haags een week pikstraf 
De auto ingeladen en om kwart over vijf naar Beers gereden.

Om acht uur werden de plaatsen geloot en trok ik plaats acht. Dit is midden in het parcours. En omdat alles snel verliep is er door de wedstrijdleiding besloten om naar het water toe te gaan en een uur langer te gaan vissen.
Bij het water aangekomen was het op dat moment droog maar stond er wel een windkracht vier.
Gauw mijn spullen opgezet en het voer voor de tweede maal gezeefd. Het bleek een lekker luchtig voertje te zijn.
Van het voer een balletje gemaakt en voor mij in het heldere water gegooid en hierbij geteld hoelang het duurt voor de bal uit elkaar was.
Dit duurde mij iets te kort (15 sec) en heb er toen nog iets water onder vermengd. Opnieuw een balletje getest in het water en nu lag dit uit elkaar na 30 sec. Genoeg tijd om met de korf de bodem te bereiken.
In het voer een half blikje hennep en wat hele en geknipte mais er door gemengd. Daarnaast had ik nog een bakje dode pinkies, bakje normale maden, bakje met casters en een bakje met mestpiertjes.

Eerst de boel gaan peilen en kreeg ik op 31 meter een mooi plekje op zo'n vijf a zes meter diep. Dit bleek een talud je of een zandplaatje te zijn en vrij schoon (de korf kwam netjes mee met binnen halen).
Maar gooide ik dezelfde afstand twintig meter naar links, dan zakte de korf naar zo'n acht meter met veel steen of mosselen.

Om negen uur ging het startsein en werd door een ieder de hengel ingegooid. Zelf begonnen met vier maden aan de haak.
Bij de eerste worp al direct een trilling in de top. Grr grondels!!
En tja de eerste beet een dikke grondel eraan.
Tweede worp wederom een trilling, maar bij binnen draaien veel vuil in de voorslagknoop.

Nu had ik ook gelezen over de feederlinks van dhr. Rijk Zaaijer en had er diverse van besteld.
Snel een feederlink aan de gevlochten lijn geknoopt en opnieuw ingeworpen.
Helaas was dit systeem niet aan mij besteed, want elke keer aan het eind van de worp het bekende geluid "tsing" en vloog alles eraf.
Ondanks dat ik de hengel de worp aan het eind mee liet dempen.
Zo gooide ik twee van die feederlinks eraf. En aangezien ik dit idee niet prettig vond voor de vis die er eventueel toch aan gehaakt zou worden. Maar weer besloten om met een voorslag te gaan vissen. Vermoedelijk was het gewicht van de korf, die niet gedempt word na het ingooien de boosdoener.
Ik weet ook niet hoe jullie hiermee kunnen vissen. Aangezien ik nog een aantal van deze feederlinks heb. Ga ik maar eens uit proberen om de korf aan een stukje powergum of topelastiek te maken waardoor de korf ook gedempt gaat worden. Maar dit moet ik allemaal nog maar eens gaan testen.
Voor nu tijdens de wedstrijd geen haalbare kaart.

Na weer een voorslag eraan geknoopt te hebben, opnieuw ingeworpen en de haak gevuld met drie maden en een kleine maiskorrel.
Kreeg een mooie beet en de eerste voorn was een feit. Was een mooie voorn van 28 cm.
Gelukkig de nul was ervan af.
Toch tijdens de wedstrijd veel last gehad van gebroken onderlijnen en of het missen van de haak.
Vermoedelijk tijdens het indraaien toch over een talud je moeten binnen halen waardoor de onderlijn werd beschadigd.
Zo heb ik diverse onderlijnen van 14/00, 16/00 verspeeld. Nadat ik met een onderlijn van 18/00 ben gaan vissen ging het beter.

Het eerste uur van de viswedstrijd eigenlijk verknalt door steeds maar opnieuw moeten knopen van voorslagen en onderlijnen en een hoop pech met mijn materiaal.
Zo heb ik nog een top van de feeder in tienen gegooid. Vermoedelijk tijdens het inwerpen om de top gedraaid en tja dat kan het spul niet hebben.
Na een uur maar eens geprobeerd om met een mestpiertje te gaan vissen.
Hierop kreeg ik een mooie doorbuiger en kreeg eindelijk mijn eerste maas brasem boven water. Dit was een mooie platte die tijdens de weging 1,7 kg woog.

 

Toen de pech dat ik zonder te kijken een maiskorrel uit blik wilde halen en mijn vinger knap sneed aan de rand van het blikkie.
Natuurlijk geen pleisters bij me en ben dan ook het rijtje medevissers afgelopen om een pleister te scoren. Wederom verlies van vistijd.
Toen nog de pech dat ik een tweede brasem stond te drillen, de wind draaide en mijn paraplu van een week oud helemaal kapot waaide.
Heb toen echt even op zijn Haags staan schelden. De plu uit de standaard getrokken en op het gras gegooid.
Toen vreselijk spijt dat ik niet mijn warmte pak had meegenomen en zat ik in een regenbuitje (noem het maar een douche van een kwartier) lekker in een spijkerbroek en zomerjack. Je begrijpt tot aan mijn onderbroek verzopen.
Toch maar door blijven vissen en het geinige was dat ik in die regenbui toch nog twee half wasjes van brasem en een mooie voorn heb gevangen.
De meeste vis toch gevangen aan twee casters en twee maden.
In het begin van de wedstrijd niet veel gevangen totdat ik de korf maar goed ben gaan vullen met dode pinkies en casters. Dit bleek het voor vandaag goed te doen.

Na het eind signaal werden de leefnetten met de gevangen vis gewogen. Vond het een spannend moment omdat er toch om me heen wel vis op de kant kwam. Dit bleek achteraf allemaal wat kleinere voorn en baarsjes te zijn. Toen werd mijn vis gewogen en geloof het of niet maar had 3 kg en 870 gram vis gevangen.
Terug in het café kwam de uitreiking en bleek ik eerste te zijn geworden van de B pool.
We hadden een A pool : de wedstrijdvissers (meestal de locals die er wekelijks vissen).
En een B pool : recreanten

Bij de A pool werd er gewonnen met een gewicht van 4kg en 200 gram. Dus als ik niet zoveel had zitten prutsen had ik het misschien ook nog kunnen winnen van de wedstrijdvissers.

AL met al was het een gezellige, maar natte, koude, dure maar vooral een leerzame dag geworden.

Nu geef jij op je site aan dat het voer geen wondermiddel is, maar wel vers.
Ik kan je zeggen dat ik het wel een wondermiddel vind, omdat ik met dit voer toch meestal de grotere vis heb gevangen in vergelijk met de andere mannen.

In ieder geval heb ik veel vertrouwen in jou voer gekregen en heb je er een nieuwe klant bij.
Al zal de komende tijd het feederen wel op een laag pitje komen te staan. Ben nml niet zo'n winterfeederaar. Ga in die koude periode liever met de boot de zee op om te gaan wrakvissen.

Nah, dit was zoals beloofd een kort verslagje van mijn visdag met het Yellow Feed voer.


Met vriendelijke groet,
Gerard de Wilde
Den Haag.
 
 

 

YellowFeed  |  info@yellowfeed.nl