YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
HSG Dips/Stimulators

 

 


Niet meer weg te denken bij de visserij van tegenwoordig , dipjes in alle denkbare geuren en kleuren.
Momenteel hebben we 3 dips in het assortiment : HSG Vissesap , HSG Plattesaus en HSG Roti en nummer 4 is onderweg en zal medio 2019 uitkomen.
 
De HSG Dips/Stimulators zijn volledig gebaseerd op 'smaak'  en niet op `geur`.
Uiteraard zit er wel geur aan , maar waar het ons om te doen is is de smaak die het product afgeeft.
De interesse voor dit is ontstaan nadat we in 2013 met een (wedstrijd) karpervisser uit Frankrijk in gesprek kwamen die eigenlijk een hele simpele vraag stelde namelijk : "denk jij dat een vis weet wat een aardbei is , of  dat een vis weet wat een banaan is? 
 
Vervolgens kwam er een heel verhaal over Omega`s 3 en 6 , aminozuren , mineralen , vitaminen...kortom de manier waarop hun in Frankrijk op Karper viste en niet zonder succes , het klonk echter allemaal totaal onbekend maar het waren zeker woorden om over na te denken.

Hij gaf een flesje met een flavour erin , het rook een beetje naar een vis die ruim over de datum was maar naar zijn zeggen een Toppertje....hun probleem was alleen ze vingen er teveel Brasems op..
En Brasem voor een Karpervisser is als een Donderpadje voor een Feedervisser....`meestal niet welkom`
Na 2 keer testen kwamen we er al achter dat we iets `goeds` in handen hadden en niet heel veel later was er HSG Vissesap. ( Deze naam kwam het meest in de buurt aangezien het het meest ruikt naar een gefermenteerde vis ofwel de sap van een vis ofwel....Vissesap.)
 
Nu is niet iedere visser gecharmeerd van een `stinkende visflavour` dus een jaartje later hebben we dezelfde stimulators in een wat meer vriendelijke flavour gestopt wat uiteindelijk de HSG Plattesaus is geworden....wederom weer de Omega`s , zuren , mineralen e.d. maar nu met een zoet/zoutige cream smaak.

Dat deze 2 dus Brasems vangen daar waren we inmiddels wel van overtuigd...probleem was alleen dat de Voorns er nog niet echt op wilde reageren.
Aangezien er toch vraag was naar een echte `winterdip` zijn we de `Surinaamse keuken` ingedoken....kruiden genoeg.
Voorns houden van kruidig , het was alleen zaak om de juiste kruiden in de juiste verhouding te vinden en na 2 seizoenen van testen was er uiteindelijk HSG Roti.
HSG Roti maken we vanaf scratch in eigen huis en kan met recht "Spicy" genoemd worden.
 
 
Aas dippen , dompelen , gieten , gemarineerde pieren , wormen zwemles geven....bekende termen in de wedstrijdvisserij..

 
*Tip 

Buiten het dippen kan het ook  zeker gebruikt worden in het voer.
Meng 30 tot 50 ML Vissesap/Plattesaus/Roti door je voer en bij iedere korf komt het gedoseerd op je voerplek zodat de aanwezige vis eraan `went` , als je vervolgens na een tijdje vissen je aas erin dipt komt het ineens `puur`op je voerplek wat vaak dirèct een reactie oplevert.
 
 
Valt de beet weg na een tijdje dan kun je een klein scheutje over je aas gieten vòòrdat je de korf vult.
 
 
 
Succes!!
^