Home
Mededelingen
HSG Tips & Tricks
HSG *AKTIE*
HSG Producten
HSG XXL
HSG Blauw
HSG Geel
HSG Groen
Appetite Stimulators
HSG Riviernetten
HSG International
HSG Team Germany
HSG Wedstrijden 2018
HSG Wedstrijden 2017
HSG Wedstrijden 2016
HSG Bestellen
Beurs Unna
HSG Photo-Gallery
Contact
Sitemap

 

 

*****Binnenkort verkrijgbaar*****

 

HSG Blauw > Voorn - Bliek - Winde

 

 

-Het Surinaamse Gevaar!! is er nu ook voor halfwas brasem en voorn

Hieronder een ingezonden verslag van de Groningse HSG Testvissers : Henk Moesker , Coen Levinga en Harry Zaagman;

 

Praktijktest van de nieuwe telg binnen de Yellowfeed HSG range.Het bij velen bekende feedervoer heeft er een broertje bij in de vorm van een wintervoer. Nu ben ik vaak wat wantrouwend als het om een nieuw voertje gaat want elke visser heeft toch vaak zijn eigen vertrouwde recept of voer.
Na het openen van de emmer zag ik een, voor mijn doen, redelijk grof voer.

En eigenwijs als ik ben heb ik het geheel ook maar even geproefd en wat mij daar direct opviel was het zoutgehalte in het voer. Het voer verschilt behoorlijk met het zo bekende gele feedervoer die overwegend zeer zoet is.

 

 

 

 

Maar om de kleur enigszins wat aan te passen heb ik er wat zwarte kleurstof aan toegevoegd om het wat donkerder te kleuren. Om de grofheid wat weg te nemen het voer nog een keer gemalen. Met een vijftien procent gemalen hennep erdoor werd alles gemengd. Aan het water werd nog een beetje vissesap

toegevoegd. In de mengemmer gedraagt het voertje zich goed en laat het zich makkelijk mengen en na een paar keer zeven komt er een mooie luchtige mix uit de emmer, klaar voor gebruik.
 

Vandaag zou er worden gevist op een licht stromend water met een leuk bestand aan voorn. En om de test zo eerlijk mogelijk te laten verlopen zou Harry eerst met zijn eigen voer gaan vissen en zou ondergetekende vissen met dit nieuwe voer.

Na het voorbereiden van de spullen werd er aangevoerd op twee afstanden met twee goede ballen per plek doorspekt met de nodige casters en hennep.
Na enige tijd werd de dobber gestaag onder water getrokken en werd de eerste mooie voorn in het net geloosd en na een tijd zat de beet er al goed in en werden voorns gevangen van mooi formaat. Het viel op dat de vissen van Harry toch kleiner waren …………….
Na een anderhalf uur liep het bij Harry toch niet zo lekker op zijn eigen voer terwijl er bij mij toch goed de beet in zat. Toen werd besloten om ook Harry te laten voeren met het nieuwe wintervoertje en na een vijftal minuten ging het warempel ook bij Harry de goede kant op. Ondertussen werden de plekken goed onderhouden door het bijschieten van hennep en casters. Zo werden er zelfs nog een paar brasems gevangen en leek het voer toch de grotere vissen aan te trekken op de voerplek.


Aan het eind van de sessie werd het vis gewogen en mocht ik een 11,5 kilo en Harry 7,5 kilo noteren.

Conclusie van de test, het nieuwe wintervoer van Yellowfeed HSG is een mooie aanvulling op de al bestaande voeren. En met wat gemalen hennep en zwarte kleurstof naar uw eigen hand te zetten. Wondervoertjes bestaan vaak niet maar met dit voer kunt u misschien net als wij een mooie visdag beleven………….
Sportieve groet,
Henk Moesker

 

 

HSG Blauw is medio Februari 2016 leverbaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YellowFeed  |  info@yellowfeed.nl