YELLOWFEED HSG
Het ORIGINELE `Surinaamse Gevaar!!` | info@yellowfeed.nl
HSG 3-daagse 2013

 *Kurt Kricke winnnaar van YellowFeed 3 daagse*

 

DAG 1 Vrijdag 5/7,

 

 

 

In de ochtend was het nog lang aan de frisse kant , later in de middag werd het echter een stuk aangenamer toen de zon erdoor kwam.

 

 

 

 

 

Vooral het vak in de Litse Ham was vanmorgen het punt van discussie , hier zag je met de week meer vis richting de kant komen.

 

 

Dat was vandaag niet anders , een waar schouwspel om te zien , overal waar je keek zag je vis springen , 100 meter uit de kant , 50 meter , 30 meter , 3 meter....overal zat vis. Niet meer dan logisch dat de deelnemers er eens lekker voor gingen zitten. 
Iedereen had hier vis , dat wel , alleen nog niet de gewichten die verwacht werden maar waarschijnlijk zullen die de komende 2 dagen wel omhoog gaan.
Voor het gat van Wamel gaan we daar ook zeker van uit , daar waren de vangsten veel te mager vandaag maar ook hier ....volop vis aan de oppervlakte , en allemaal op zeker 100 meter uit de kant.

 

 

Dagwinnaar vandaag kwam uit vak C en werd Kurt Kricke(D) die bijna 20 kilo wist te vangen gevolgd door zijn Teamgenoot Bert Otten met 17,200 gram. Vak A aan de Brasemkant werd gewonnen door Jan Snoeren met 8,060 gram gevolgd door Peter Loendersloot met 3,250 gram.
Vak B aan de voornkant werd gewonnen door Dennis Chumman met 5,450 gram gevolgd door Casper Dirksen met 3,050 gram.

De voorlopige top 5 in het gewichtklassement:

1 Kurt Kricke 19,240 kg.
2 Bert Otten 17,200 kg.
3 Peter Swanen 16,480 kg
4 Paffrath 15,020 kg
5 Dick Dibbets 11,400 kg

DAG 2 Zaterdag 6/7

 

 

 

De 2e dag zit erop , vanaf 07.15 waren de heren van de duikvereniging Lith weer startklaar met de koffie , helemaal super mannen!

Zowel de Litse Ham als de brasemkant zijn wel wat beter geworden maar nog steeds niet de verwachte topgewichten. De Litse Ham , gisterenochtend nog honderden vissen aan de oppervlakte , deze ochtend slechts hier en daar een duikelende vis...als ze maar niet weg zijn.

 

 

Dat waren ze gelukkig niet , Wesley Heimans gaat al aardig snel van start en vangt er zomaar 5 achter mekaar allemaal vissen van rond de 2 kilo

, dan begint het bij Casper Dirksen ook te lopen en die vangt er 7 in een uur , maar zo vlug als ze kwamen waren ze ook weer weg...weg beten.

Daarna beginnen de lagere nummers langzaam de vis erop te krijgen , telkens maar 1 of 2 of 3 , op de 1 of andere manier willen de vissen niet doorgaan.
 

 


Op het laatse nummer zit Lex Hekkers en daar blijven ze aardig hangen , 11 vissen en ruim 16 kilo , goed voor de 2e plek vandaag. Winnaar vandaag op de Litse Ham is Matthias Kuckielka die op de eerste nummer iets meer dan 20 kilo vangt , pas na half 1 de eerste beet en zo toch nog 20 kilo bij mekaar gevist.

 

 

 

Vak A aan de brasemkant word gewonnen wederom door Kurt Kricke met 25,700 kg en net als gisteren word Bert Otten 2e , nu met 14, 460 kg.Ook vandaag weer veel vis kwijt aan de mosselranden , je Moet hier echt een beetje doordaaien als de vis gehaakt is , even niet opletten en je korf hangt vast , weg vis.
 


De voornkant valt wederom tegen , 2 uur voor tijd waren er 3 man met 1 vis , bij Jeroen Bastianen vallen ze er even op en die weet er in korte tijd 5 te vangen , goed voor ruim 7 kilo en de vakwinst hier , 2e word Ronny vd Burgt met een kilootje minder , 6,150 kg

 

 De top 5 in het gewichtklassement na 2 dagen

1 Kurt Kricke 44.940 kg
2 Bert Otten 31.660 kg
3 Paffrath 22,260 kg
4 Matthias Kuckielka 20,200 kg
5 Dick Dibbets 19,300 kg

Op een grindgat is echter alles mogelijk , het klassement kan nog volledig op zijn kop gaan , morgen weten we het.


 

Over het algemeen niet de vangsten die verwacht werden maar goed , een winnaar met 65 kilo vis in 3 dagen is zeker niet verkeerd. Voor de de litse Ham waren er erg hoge verwachtingen aangezien er enorm veel vis aanwezig was de laatste weken voor de wedstrijd EN zeker ook op de wedstrijd zelf , ze wilde echter niet massaal aan het azen gaan , mogelijk heeft het toch te maken met de temperaturen die zo laat op gang zijn gekomen , toch was deze sector wel de beste over 3 dagen gezien.

 

Zondag was er bij aankomst van de deelnemers een boot op het parcours komen te liggen die helaas voor 1 nummer in de weg lag , in overleg met de betreffende deelnemer is het nummer enkele meters verplaatst en zo kon er toch gewoon gevist worden. De voornkant was 2 dagen beneden verwachting maar op Zondag toch een stuk beter , hier is vandaag de dagwinnaar vandaan gekomen met ruim 20 kilo vis.
 

 

Ook de brasemkant die normaal gesproken met de dag beter zou moeten worden bleef achter voor wat betreft de vangsten , wat wel opvalt zijn de vele winde`s die hier dit weekend gevangen zijn , superexemplaren tot wel 3 kilo aan toe , Alex Frederiks wist Zondag maar liefst 4 windes te vangen die samen goed waren voor bijna 10 kilo!

 

Al met al mogen we terugkijken op een goed toernooi en zèker op mooi weer het gehele weekend. Gezien de positieve reacties die we van de deelnemers mochten ontvangen komt deze 3 daagse volgend jaar zeker weer terug en waarschijnlijk gaat het een jaarlijks terugkerend evenement worden.
 

 

 

 

 

Onze speciale dank gaat uit naar de duikvereniging Lith waar we 3 dagen lang welkom waren voor de loting en voor de warme en koude hap/drankjes op de prijsuitreiking en uiteraard naar Johan de Vree die dit in eerste instantie allemaal heeft kunnen regelen.

 

We weten dat Johan erg veel tijd besteed aan de jeugdvereniging van HSV de Brasem , in samenwerking 

met YellowFeed HSG en Michael Zammataro hebben we ervoor gezorgd dat de 35 jeugdvissertjes het komende jaar van al het voer en dips zijn voorzien.

.

 

Ook willen we Hardcore FishingTackle bedanken voor het beschikbaar stellen van de feederhengel , Helaas kon Peter op het laatste moment niet meedoen vanwege werkzaamheden waar hij niet onderuit kon maar gelukkig kwam hij s `avonds nog even naar Breda met zijn vrouw om te hengel in ieder geval toch uit te kunnen reiken , Bedankt Peter en Marian van de Willik!

 

Last but not least willen we natuurlijk de deelnemers bedanken voor de sportief verlopen 3 daagse , iedereen had een regelement bij aanvang gekregen wat perfect is nageleefd , ook de weging welke vooraf was voorgesteld om door de eerste 3 nummers per vak te laten doen is helemaal goed verlopen , Top!

 

 

Zoals gezegd , totaalwinnaar van deze wedstrijd is Kurt Kricke geworden met ruim 65 kilo vis , het puntenklassement en de bijbehorende Feeder van Hardcore Fishingtackle is eveneens door Kurt gewonnen met 3 punten , absoluut een Topprestatie!

Tweede in het totaalklassement is geworden Bert Otten die in hetzelfde vak als Kricke 3 x een 2tje wist te vissen , Otten ving een totaalgewicht van ruim 40 kilo.

Er waren in totaal 9 eindprijzen waarvan 8 in het gewichtsklassement:1 Kurt Kricke 65,380 kg (3 punten)
2 Bert Otten 40,080
3 Matthias Kuckielka 29,380
4 Lex Hekkers 28,360
5 Casper Dirksen 27,570
6 Paffrath 24,120
7 Peter Swanen 22,080
8 Henry Heimans 21,880

Zoals gezegd , volgend jaar staat deze 3 daagse weer op de kalenders , afhankelijk van het voorjaar dat we krijgen zal het waarschijnlijk iets eerder in het jaar worden , tot dan.

De organisatie.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Individuele 3 daagse Lith / Alphen

 

 

 ***** DE WEDSTRIJD ZIT VOL*****

 

 

 

 

Het parcours aan de Litse Ham vanaf de zijkant


 

 

De lage nummers

 


 

 

 YellowFeed "Het Surinaamse Gevaar!!" organiseert i.s.m  Johan de Vree en Ronny vd Burgt een individuele 3 daagse wedstrijd op totaalgewicht

Data : 5 , 6 , en 7 July 2013


Viswaters : De Litse Ham te Lith  en het Gat van Wamel in Alphen a/d Maas.

Vissen van 09.00 tot 15.00 op Vrijdag en Zaterdag en Zondag van 09.00 tot 14.30 uur.

Deelnemers : 60 , VOL = VOL.

Er word gevist in 3 vakken , 1 keer vissen op elk water , rouleren

Hengelkeuze : Vrij.

Verzamelen: Loten bij de duikclub Lith

Er bestaat de mogelijkheid tot carpoulen

Aas : geen muggenlarven/rode maden.

Loting en prijsuitreiking : eerste dag bij de duikclub in Lith , dag 2 en 3 loting aan het water

Inschrijfgeld : € 100,00 pp

Degene met het meeste gewicht over 3 dagen wint het toernooi , 1e prijs van € 1000,00 bij volledige bezetting

Totaal 11 eindprijzen op totaalgewicht

De winnaar in het puntenklassement wint een Feederhengel beschikbaar gesteld door Peter van der Willik / Hardcore Fishing Tackle.

Per dag per viswater 4 dagprijzen

Er wordt een Super-Poule georganiseerd , deelname € 25 euro p/p voor 3 dagen , het totale bedrag van de Super-Poule word verdeeld over de 3 dagwinnaars die dus hebben "meegedaan" aan de "SUPERPOULE".

Informatie en inschrijven ,

Dennis Chumman (+31) 0612203404

Ronny vd Burgt (+31) 0623888634of op facebook , https://www.facebook.com/yellowfeed.hsg?ref=tn_tnm 

 

 

 

 

 

^